Celebrem el Dia Mundial del Pastís de Formatge amb els consells dels experts
Molt atents estimats lectors i lectores! El 30 de juliol vam celebrar el Dia Mundial del Pastís de Formatge, i avui us compartirem alguns consells que ens donen els experts dels nostres mercats perquè pugueu sorprendre els convidats amb unes postres delicioses. Anoteu!
Des de la Cansaladeria.cat, al Mercat de la Vall d'Hebron, en Carlos ens explica que, a més de carn, també té una gran selecció de formatges que quedaran perfectes amb el vostre pastís. En Carlos compta amb formatges com el Manxec, l’Havarti -ideal per a biquinis-, i un gran assortit de formatges d'ovella i cabra. El seu producte estrella és el formatge d'ovella i de cabra semicurat. Per elaborar el pastís de formatge, recomana el formatge de vaca, però admet que hi ha moltes maneres de fer-lo i que molta gent el cuina amb formatge de cabra.
En Julio, de la Xarcuteria Ibèrics O. Mas, al Mercat de Sarrià, també ens mostra el seu aparador de formatges: ofereix formatges catalans com els de la Garrotxa, manxecs, francesos com el Comté, anglesos com el Sorside o el típic Maó de l’illa de Mallorca. El formatge més venut a la seva parada és el manxec. Per a un pastís de formatge, ens aconsella també un formatge de vaca.
L’Albert, de la Formatgeria Elisa, al Mercat de la Boqueria, també opta sens dubte pel formatge de vaca, acompanyat de formatge crema. Ens recomana escollir una d’aquestes tres varietats: Aimara (formatge blau de llet crua de vaca), Comté 18 (formatge de llet crua de vaca) i Brillat-savarin (formatge de vaca tou amb llet pasteuritzada).
Després d’escoltar els consells dels nostres formatgers, toca preparar els ous, la nata, el sucre i la farina perquè és hora de preparar el vostre propi pastís de formatge!