Celebrem l’art de la croqueta als bars dels Mercats de Barcelona
Cada any, el Dia Internacional de la Croqueta ens convida a gaudir d'aquest plaer culinari tan arrelat a la nostra cultura. Aquest dia és una oportunitat perfecta per descobrir noves combinacions de sabors i aprofitar l'oferta única que ens ofereixen els mercats i els seus bars. Des de les receptes més tradicionals fins a les innovacions més creatives, les croquetes són tot un món per explorar. Ens hi acompanyes?
Una mica d’història
Sabies que la croqueta té el seu origen a la cuina francesa? La primera referència documentada és del segle XVIII! El nom prové del mot francès "croquette", que significa cruixent, un adjectiu que descriu a la perfecció la seva textura. No obstant això, és a les cuines de les llars i dels restaurants on la croqueta ha evolucionat, adquirint una gran varietat de gustos i estils.
Ingredients frescos als mercats
Els mercats locals són el lloc ideal per trobar ingredients frescos per a les teves croquetes. Aquí pots aconseguir les millors matèries primeres, des de verdures acabades de collir fins a carns i peixos de primera qualitat: lluç, pernil, bacallà, pollastre, espinacs… Els paradistes sempre estan disposats a oferir consells sobre quins productes s'adapten millor a les teves necessitats culinàries, i aconseguiràs tots els ingredients necessaris per fer croquetes casolanes que ens faran la boca aigua.
Les croquetes dels bars de la Boqueria, el Ninot, el Fort Pienc i Les Corts
I, si no et ve de gust cuinar, els bars de mercat són una parada obligatòria per a qualsevol amant de les croquetes. Acompanya’ns a descobrir les propostes de la Boqueria, el Ninot, el Fort Pienc i Les Corts
Primera parada al Mercat de la Boqueria, on descobrim el Ramblero, el Bar Central i el Mític Bar. Els tres restaurants ho tenen clar i juguen les seves cartes a una proposta: la croqueta de pernil ibèric.
Segona parada al Ninot, on trobem La Medusa 73, una parada que, a més de vendre peix i marisc fresc del dia, ofereix la possibilitat de degustar plats elaborats al moment amb els seus productes. I per descomptat, a la seva cuina de mercat mai falten unes bones croquetes! De lluç, gamba, sípia… Varien segons el dia i el producte del qual disposin a la parada.
I, tant a l’espai de degustació de Polleries El Pagès al Ninot com a les seves botigues podràs degustar unes croquetes molt cruixents elaborades amb el millor pollastre de pagès.
La tercera parada ens porta al bar La trobada del Fort Pienc, on, a banda de tapes, entrepans i plats deliciosos, podrem tastar diverses croquetes, com de gorgonzola o pollastre i jalapenys.
I, finalment, no podem deixar de visitar l’emblemàtic ‘El Bisaura’, al mercat de Les Corts, i degustar les seves aclamades croquetes de ceps.
El Dia Internacional de la Croqueta és l’excusa perfecta per gaudir d’aquesta tapa deliciosa en bona companyia. T’esperem als mercats de Barcelona per viure una jornada plena de sabor, creativitat i tradició. Bon profit!