Com preparar la millor amanida aquest estiu?
Amics i amigues, estem ja a l’estiu i fa molta calor. Segurament ens passa a tots i totes que ens passem hores i hores a la platja i quan és l’hora de dinar no sabem què preparar. Doncs aquí venim a donar-vos algunes idees d’amanides fresques perquè pugueu preparar aquest estiu. Preneu-ne nota:
Per aconseguir una amanida completa d’estiu, a part de l’enciam, un ingredient que no pot faltar és el mango. Provinent de l'índia, Filipines i el Nepal, el mango és una fruita amb un gust dolç que sens dubte donarà un toc tropical i fresc al teu plat.
Si desitges donar-li un gust més salat, pots afegir-hi salmó fumat, que farà un contrast excel·lent amb la resta d’ingredients.
Per altra banda, tampoc pot faltar-hi l’alvocat. Es tracta d’una fruita que prové de la zona de Mèxic, Colòmbia i el Perú i que té un gran valor nutricional. L’alvocat es posa en amanides, en torrades i també és utilitzat pels grans xefs per plats més elaborats.
No cal dir que a una amanida s’hi pot afegir de tot: tomàquet, tonyina, olives, ceba, cogombre, i tot allò que puguis imaginar.
Perquè l’amanida sigui ben completa es necessita una bona salsa o condimentació. Tot i que és força comú posar-hi sal, oli d’oliva o, de vegades vinagre, també podeu inventar-vos salses amb els ingredients que més us agradin. Avui us donem dues idees de salses boníssimes pel vostre plat: la salsa de mel i mostassa i la salsa de mel i romaní.
Per acabar, us deixem amb les amanides completes i variades que ens recomanen dues influencers per aquest estiu. La Glòria Vegana ens proposa una amanida de llenties, arròs, poma, pastanaga, pebrot, api, olives i ceba.
La Marta Martínez ens presenta una amanida d’estiu 100% vegetal amb edamames, blat de moro, pastanaga, pebrot, patata bullida i llegums cuits. Us animeu a preparar-ne alguna?