Coneixes els productes de la temporada de primavera?
Els colors de les parades dels mercats han començat a canviar els tons majoritàriament verds i groguencs dels productes per ataronjats i vermellosos. El dia s’allarga i les temperatures pugen amb l’arribada de la primavera que deixa enrere l’hivern. Amb el canvi de temporada entren en joc nous productes que cal conèixer i portar a les nostres cuines.
Durant la primavera moltes persones poden gaudir de les seves fruites preferides: nespres, maduixes, gerds, mandarines, albercocs, prunes i cireres són algunes de les millors eleccions al llarg d’aquesta temporada. A més, el kiwi també el podem disfrutar en aquesta època, una fruita rica en fibra, potassi i vitamina C.
Pel que fa a les hortalisses és freqüent que moltes es puguin consumir en diferents temporades o durant tot l’any. Tot i això, sempre hi ha un punt àlgid en què podem gaudir al màxim dels seus sabors i propietats. Precisament, els pèsols i les faves són algunes d’elles. A la primavera, també destaquen les pastanagues, les quals més enllà de ser riques en potassi i vitamina A, poden ser utilitzades en postres com el pastís de pastanaga.
Amb la primavera i l’arribada del bon temps, les ganes de fer una barbacoa amb la família o els amics creix, i es necessita bona carn per sorprendre a tothom. El xai, el conill i la guatlla són algunes de les carns més recomanades per aquesta temporada. D’altra banda, per a totes aquelles persones que avorreixen la carn tenen alternatives, si els agrada el peix, com el llobarro, la tonyina, el mero i l’anguila.
Aquesta primavera, t’animem a descobrir als mercats de Barcelona tots els productes de temporada que es poden trobar en el seu millor moment. Gaudeix dels colors, olors i beneficis nutricionals dels aliments!