Cuina d’aprofitament: mans a la massa!
dl., 14/03/2022 - 15:20
És possible consumir carxofes a l’estiu i cireres a l’hivern?
Avui compartim, de la mà de la Fundació Espigoladors, idees pràctiques per menjar productes fora de temporada i, sobretot, per aprofitar-los i no llençar res!
- Conserva de mongeta tendra. Només cal tallar una punta de la mongeta (a més d’estalviar feina, aprofitem més l’aliment). La tècnica que utilitzarem per conservar les verdures per després congelar-les, és la de l’escaldat, és a dir, una vegada rentades les nostres verdures les ficarem en aigua bullint i després li tallarem la cocció amb aigua amb gel.
- Carxofa. Normalment, només mengem el cor i llancem la resta. Es poden conservar amb aigua o oli, i congelar cuinades o escaldades. Amb les fulles podem fer un brou (serveix per fer baixar colesterol i és bo pel fetge, també es pot aprofitar com a base per arròs o fideus).
- Tomàquets: podem fer sofregits i els podem guardar empotats o deshidratats.
- Cítrics: si deixem assecar la seva pell i la guardem a un recipient hermètic, la podrem fer servir per aromatitzar infusions.
- Porro. A la fruiteria, normalment ens tallen la part verda. La podem fer servir per al brou o talladet ben petit com si fos ceba pels sofregits. A més, les arrels fresques es poden fregir o poden servir per fer un remenat d’ous.
- Carabassa. No llancem la pell! És comestible i bona. No sabreu diferenciar les cremes amb pell o sense.
- I els plàtans molt madurs són perfectes per preparar pastissos.