Cuina de tardor: idees ràpides i saludables
Ingredients pel moniato farcit amb ous i formatge de cabra:
- Moniatos
- Ous durs
- Formatge de cabra
- Oli d'oliva verge extra
- Pebre negre
- Cibulet o ceba caramel·litzada (opcional)
Ingredients pel moniato farcit amb pollastre, alvocat i formatge feta:
- Pollastre al natural (2 llaunes)
- Alvocat
- Formatge feta
- Oli d'oliva verge extra
- Pebre negra
Avui us portem receptes senzilles, saludables i, sobretot, ràpides per a aquells dies en què el temps és escàs, però no volem renunciar a menjar bé. I quina millor manera de fer-ho que aprofitant els aliments de temporada que ens ofereix la tardor? Bolets, moniatos, castanyes, i molt més!
Durant la Fira de Mercat de Mercats, vam gaudir d’un showcooking de la reconeguda Alba Fernandez, més coneguda com a @albitrips. A continuació, us explicarem dues de les seves receptes estrella, ideals per aquesta època de l’any!
En primer lloc, aprendrem a elaborar un entrant de Nadal que ben segur que sorprendrà els teus convidats: moniato farcit amb ous i formatge de cabra, un producte clàssic de la tardor, molt versàtil a la cuina.
Elaboració:
Primerament, cal fer uns talls al moniato, embolicar-lo amb paper, mullar-lo, i posar-lo dins del microones a màxima potència durant 7-10 minuts. Un cop llest, el tallem, buidem la polpa i la reservem en un bol.
En segon lloc, coure els ous durant deu minuts. Sabies que els ous cuits amb closca es poden guardar fins a 7 dies a la nevera?
Com a consell, si vols pelar els ous d’una manera fàcil i ràpida, posa l'ou en un pot de vidre amb una mica d'aigua, tanca’l, sacseja amb ganes i veuràs com la closca surt sola!
A continuació barregem la polpa de moniato amb el formatge de cabra i li afegim una mica de pebre negre i oli d'oliva. Traiem el rovell dels ous i ho reservem.
En el forat del rovell, omplim la barreja de moniato. Per acabar, es pot decorar amb cebollí o ceba caramel·litzada. Un entrant senzill i deliciós!
I si vols aprofitar el moniato que ja has buidat, aquí tens una segona recepta de moniato farcit amb pollastre, alvocat i formatge feta.
Elaboració:
Barreja l’alvocat, el pollastre i el formatge feta en un bol, afegeix un rajolí d'oli d'oliva i una mica de pebre. Amb aquesta barreja, simplement has d’omplir la meitat de moniato que hem buidat anteriorment. Una combinació perfecta de sabor i textura!
Si et sobra moniato, també el pots aprofitar per fer una truita o fins i tot unes trufes de moniato amb xocolata.
I si et sobra alvocat, per evitar que s’oxidi, guarda'l en un tupper hermètic amb un poc d’aigua, assegurant-te que l’os toqui l’aigua. D’aquesta manera t’aguantarà entre 3 i 4 dies a la nevera!
Bon profit!