De la parada el plat: la cuina del Mercat del Ninot
Us heu passejat mai pels passadissos del Mercat del Ninot? Aquest antic mercat d'estil noucentista, situat al bell mig de Barcelona, ofereix una experiència única que no us podeu perdre! El Ninot destaca per la seva àmplia oferta gastronòmica, que va des de les receptes més tradicionals fins a les creacions més avantguardistes.
Una parada imprescindible és la de Bacallaneria Perelló. Situada al cor del mercat, ofereix una àmplia varietat de plats centrats en la seva especialitat: el bacallà. L’Helena, cuinera de l’establiment, ens diu: "a més de tots els plats que tenim a la carta, també oferim plats i acompanyaments de temporada, on incorporem altres productes frescos del mercat”.
A la Bacallaneria Perelló, de dimarts a dijous, podreu gaudir d'un menú del dia, que inclou un plat elaborat amb algun dels productes de la parada i una beguda, o bé podeu escollir entre alguns dels plats de la seva carta. Entre les especialitats més destacades, hi ha el “bacallà à brás”. "Els ingredients per a fer aquesta recepta són: ceba caramel·litzada, patates palla molt fines, ou i bacallà", ens revela l’Helena amb un somriure.
De dijous a dissabte, el ritme canvia per oferir esmorzars de forquilla, amb opcions com el famós bacallà a la llauna. I per aquells que prefereixen una experiència més lleugera, disposen d’una àmplia selecció d'entrepans, des de l'Olivaire, que porta bonítol en oli, pebrots del piquillo i olives, fins al clàssic entrepà de truita de bacallà.
Pels amants dels vermuts, ofereixen una gran varietat de plats i tapes per acompanyar-los. A més, de les típiques olives i patates, hi trobareu opcions diferents com les famoses croquetes de bacallà o bé els daus de salmó amb formatge i mel de tòfona, que no us deixaran indiferents! Amb un horari de 8 a 16 h, Bacallaneria Perelló és el lloc perfecte per fer una pausa gastronòmica.
Ara bé, si sou més de carn que de peix, el vostre destí és De Cruz Morales, una carnisseria que també disposa de servei de restaurants. Aquest acollidor establiment us ofereix una amplíssima selecció de productes derivats de la carn, especialistes en carns madurades, com els suculents “chuletons”.
La Marta, propietària de la parada, ens explica que “l'experiència és directa: la carn s'agafa directament del taulell i es prepara a la cuina". A més a més, subratlla la seva aposta per a productes frescos i de proximitat, "amb denominació d’origen", afegeix.
A la carta hi trobareu les carns disponibles a la botiga, acompanyades d'una amanida amb patates fregides i pebrots. Entre les especialitats destacades, la Marta ens diu: “Hi ha l’steak tàrtar o bé la costella de vedella, amb os i filetejat que el servim amb una planxa al mig de la taula”.
Pel que fa a l'horari d'obertura de l'establiment, és de 12 a 17 h. Però si desitgeu gaudir dels seus productes a casa, teniu la comoditat de trobar-los a la parada del costat, quelcom perfecta per a preparar els vostres propis àpats!
Us convidem a aventurar-vos en aquest viatge gastronòmic pel mercat del Ninot. Amb una varietat de plats per a tots els gustos i preferències, el mercat és un indret on els amants de la bona cuina, ben segur, que trobareu el vostre lloc!