Logo Ajuntament de Barcelona

Selecciona idioma

  • Català
  • Castellano
  • English

Altres webs de l'Ajuntament de Barcelona

L'Ajuntament
Contacte
Tràmits
Treballa a l'Ajuntament
Noticies
Agenda
Mapa
Com s'hi va
Vés al contingut

Mercats de Barcelona

Inici
Menu navigation instructions

Instructions for screen readers and keyboard users

This menu requires arrow keys to be able to use it. The menu has up to three levels:

  • First level: main menu options
  • Second level: sub-options for elements from the first level
  • Third level: sub-options for elements from the second level

Browsing instructions:

  • Browse using the horizontal arrow keys on the first level of the menu.
  • Display and browse on the second level using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the first level.
  • Use the right arrow key to display the third level.
  • Browse the third level by using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the second level.
  • Alternatively, use the Enter key to display any level.
  • Els mercats
    Els mercats
    • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Motor
      • Ànima
      • Sostenibilitat
    • Mercats municipals alimentaris
    • Mercats municipals no alimentaris
    • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Digitalització dels mercats
      • Recull la teva compra. Armariets
      • Ocupació dels mercats
      • Altres serveis a domicili
    • Compra en línia: Mercats a un clic
    • Agenda d'activitats
    • Imatges de mercat
  • Som de mercat
    Som de mercat
    • El blog
      • El blog
      • El blog
      • Receptes i consells
      • Productes de temporada
      • Disfruta els mercats
      • Mercats amb tu
    • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Per a les escoles i instituts
      • Agents educadors
      • Reptes en família
      • Aules de Mercat
      • Notícies àmbit educatiu
      • Contacte
    • Activitats als Mercats
    • Subscriu-te a la newsletter
  • Professionals
    Professionals
    • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Ordenança de mercats
      • Vols treballar al mercat?
      • Vols ser un comerç de mercat?
      • Subhastes
      • Tràmits
      • Rebut del canon
      • Subvencions
      • Infomercats
      • Full informatiu
      • Notícies per a comerciants
    • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Notes de premsa
      • Publicacions
      • Aparició a mitjans
      • Filmacions i fotografia als mercats
    • Dades de mercats
    • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Perfil del contractant
      • Tràmits i serveis
  • L'Institut
    L'Institut
    • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Història dels mercats
      • Estatuts
      • Normativa
      • Pla municipal de mercats
      • Els mercats dins del Pla estratègic municipal
      • Resum anual IMMB
      • Òrgans de Govern
    • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Federació de Mercats Municipals de Barcelona
      • Associacions de comerciants de mercats
      • Mercabarna
      • Gremis
    • Què fem?
      • Què fem?
      • Què fem?
      • Transformació física
      • Transformació digital
      • Mercats sostenibles
      • Promovem la salut i els espais inclusius
      • Accions de dinamització comercial i cohesió social
      • Difusió i relacions institucionals
    • Projectes transversals
    • Transparència
    • Contacte
  • Actualitat
    Actualitat
    • Notícies
    • Connecta't als Mercats
    • Canal Mercats TV
Menu navigation instructions

Instructions for keyboard users

This menu requires arrow keys to be able to use it. The menu has up to three levels:

  • First level: main menu options
  • Second level: sub-options for elements from the first level
  • Third level: sub-options for elements from the second level

Browsing instructions:

  • Browse using the vertical arrow keys on the first level of the menu.
  • Use the right arrow key to display the second level.
  • Browse on the second level using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the first level.
  • Use the right arrow key to display the third level.
  • Browse the third level by using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the second level.
  • Alternatively, use the Enter key to display any level.
  • Els mercats
    Els mercats
    • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Motor
      • Ànima
      • Sostenibilitat
    • Mercats municipals alimentaris
    • Mercats municipals no alimentaris
    • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Digitalització dels mercats
      • Recull la teva compra. Armariets
      • Ocupació dels mercats
      • Altres serveis a domicili
    • Compra en línia: Mercats a un clic
    • Agenda d'activitats
    • Imatges de mercat
  • Som de mercat
    Som de mercat
    • El blog
      • El blog
      • El blog
      • Receptes i consells
      • Productes de temporada
      • Disfruta els mercats
      • Mercats amb tu
    • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Per a les escoles i instituts
      • Agents educadors
      • Reptes en família
      • Aules de Mercat
      • Notícies àmbit educatiu
      • Contacte
    • Activitats als Mercats
    • Subscriu-te a la newsletter
  • Professionals
    Professionals
    • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Ordenança de mercats
      • Vols treballar al mercat?
      • Vols ser un comerç de mercat?
      • Subhastes
      • Tràmits
      • Rebut del canon
      • Subvencions
      • Infomercats
      • Full informatiu
      • Notícies per a comerciants
    • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Notes de premsa
      • Publicacions
      • Aparició a mitjans
      • Filmacions i fotografia als mercats
    • Dades de mercats
    • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Perfil del contractant
      • Tràmits i serveis
  • L'Institut
    L'Institut
    • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Història dels mercats
      • Estatuts
      • Normativa
      • Pla municipal de mercats
      • Els mercats dins del Pla estratègic municipal
      • Resum anual IMMB
      • Òrgans de Govern
    • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Federació de Mercats Municipals de Barcelona
      • Associacions de comerciants de mercats
      • Mercabarna
      • Gremis
    • Què fem?
      • Què fem?
      • Què fem?
      • Transformació física
      • Transformació digital
      • Mercats sostenibles
      • Promovem la salut i els espais inclusius
      • Accions de dinamització comercial i cohesió social
      • Difusió i relacions institucionals
    • Projectes transversals
    • Transparència
    • Contacte
  • Actualitat
    Actualitat
    • Notícies
    • Connecta't als Mercats
    • Canal Mercats TV
  1. Inici

Del mercat a la teva cuina: receptes protagonitzades per la pastanaga

dl., 03/02/2025 - 09:20
Imatge destacada
etiquetes
Verdures i hortalisses
categories
Receptes i consells

La pastanaga, un ingredient humil, però molt complet, s'ha guanyat un lloc especial a les nostres cuines. Dolça, nutritiva, fàcil d’incorporar en una infinitat de plats, i amb un toc de color i frescor únics.

La pastanaga és coneguda principalment pel seu alt contingut en betacarotè, un precursor de la vitamina A, essencial per a la salut ocular i el sistema immunitari. A més, és rica en fibra, la qual cosa ajuda a mantenir una bona digestió i a sentir-se saciat durant més temps.

Per treure el màxim profit de les pastanagues, és important saber com emmagatzemar-les i preparar-les correctament: es mantenen fresques durant més temps si es guarden en el calaix de les verdures de la nevera, sense les fulles, que poden accelerar el seu deteriorament. Si les peles abans de cuinar-les, assegura't de fer-ho lleugerament per no perdre nutrients importants que es troben just sota la pell.

Quan es tracta de cuinar, les pastanagues poden ser rostides, bullides, al vapor o fins i tot menjades crues. El rostit intensifica la seva dolçor, mentre que el vapor manté la seva textura cruixent. 

La seva versatilitat la fa perfecta a la cuina per elaborar plats dolços i salats, des de pastissos fins a sopes i amanides, un imprescindible a qualsevol rebost. Per això, et proposem receptes protagonitzades per aquest ingredient tan especial. T’animes a preparar-les?

 

Carrot cake

Sens dubte, una de les receptes més populars amb aquest ingredient és el pastís de pastanaga, una delícia que combina la dolçor natural de la pastanaga amb espècies com la canyella i el gingebre.

Aquesta recepta de la Paula’s Apron és una opció perfecta per a unes postres o esmorzar especial. Per preparar-la, pel pa de pessic necessitaràs sucre morè, ous, oli, vainilla, farina, llevat, bicarbonat, canyella, sal, pastanaga i nous; i per a la cobertura, mantega, sucre glas i formatge crema. 

Per preparar-la, preescalfa el forn a  160 °C i engreixa el motlle. A un bol, amb una vareta de mà bat el sucre amb els ous, l’oli i la vainilla fins a obtenir una barreja homogènia. A un altre bol, barreja la farina amb el llevat químic, el bicarbonat, la canyella i la sal. Tamisa la barreja a sobre del bol amb els ingredients humits i barreja fins que no quedi farina. A continuació, afegeix la pastanaga ratllada i les nous trossejades amb una espàtula o una cullera de fusta, barrejant novament perquè ambdós ingredients quedin homogèniament integrats i repartits. 

Col·loca la massa al motlle i porta al forn durant 60 minuts al nivell mitjà. Retira del forn quan posis un escuradents i surti net. Deixa refredar durant 10 minuts dins del motlle, treu-lo, i deixa’l refredar a l’inrevés a sobre d’una reixa.

Prepara la cobertura. Amb unes varetes elèctriques o un robot de cuina bat la mantega fins que es torni més pàl·lida i hagi agafat volum. Afegeix el sucre glacé, remou una mica i bat fins a que estigui integrat. Afegeix el formatge crema i bat de nou fins aconseguir una textura de pasta de dents densa. 

Cobreix el pa de pessic amb la buttercream de formatge crema per la superfície i els laterals, i reparteix un bon grapat de nous per la superfície. Bon profit!

 

1

 

Cremes

Amb només uns quants ingredients, pots crear un plat reconfortant i nutritiu. Per això et proposem una crema de pastanaga antiinflamatòria de la mà de Santi Foods. Per preparar-la, necessitaràs pastanagues, ceba, porro, aigua, pebre, gingebre, curri o cúrcuma i sal.

És molt fàcil! En primer lloc, pela i talla els ingredients i daura’ls a l’olla amb una mica de sal i pebre. Un cop daurat, afegeix aigua (fins a cobrir) i porta la barreja a ebullició. Quan la verdura estigui tova, ja es pot batre amb una batedora de mà o un got batedor fins que quedi la textura que més ens agradi. Afegeix el curri o la cúrcuma i el ginenbre i a gaudir!

 

Opcions salades

La Vikika Costa ens recomana pastanagues rostides amb salsa de iogurt i formatge: una recepta fàcil, boníssima i saludable! Per preparar-la, necessitem pastanagues, sal i pebre, oli d’oliva, alfàbrega fresca, festucs, formatge fresc batut o iogurt grec natural, llimona i formatge parmesà.  

Per començar, pelem i partim les pastanagues en bastons, les col·loquem a una safata del forn i afegim sal, pebre, alfàbrega i l’oli d’oliva i ho portem mitja hora al forn.

Mentrestant, a un bol preparem una barreja amb el iogurt o el formatge fresc batut, oli d’oliva, sal i pebre i un rajolinet de llimona. 

A un plat, preparem una base amb la salsa, incorporem a sobre les pastanagues i coronem amb una mica d’oli d’oliva i festucs. Bon profit!

 

1

 

Categories

Disfruta els mercats
Mercats amb tu
Productes de temporada
Receptes i consells
Barcelona City Council logo
  • Ajuntament de Barcelona
  • Accessibilitat
  • Avís Legal