Logo Ajuntament de Barcelona

Selecciona idioma

  • Català
  • Castellano
  • English

Altres webs de l'Ajuntament de Barcelona

L'Ajuntament
Contacte
Tràmits
Treballa a l'Ajuntament
Noticies
Agenda
Mapa
Com s'hi va
Vés al contingut

Mercats de Barcelona

Inici
Menu navigation instructions

Instructions for screen readers and keyboard users

This menu requires arrow keys to be able to use it. The menu has up to three levels:

  • First level: main menu options
  • Second level: sub-options for elements from the first level
  • Third level: sub-options for elements from the second level

Browsing instructions:

  • Browse using the horizontal arrow keys on the first level of the menu.
  • Display and browse on the second level using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the first level.
  • Use the right arrow key to display the third level.
  • Browse the third level by using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the second level.
  • Alternatively, use the Enter key to display any level.
  • Els mercats
    Els mercats
    • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Motor
      • Ànima
      • Sostenibilitat
    • Mercats municipals alimentaris
    • Mercats municipals no alimentaris
    • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Digitalització dels mercats
      • Recull la teva compra. Armariets
      • Ocupació dels mercats
      • Altres serveis a domicili
    • Compra en línia: Mercats a un clic
    • Agenda d'activitats
    • Imatges de mercat
  • Som de mercat
    Som de mercat
    • El blog
      • El blog
      • El blog
      • Receptes i consells
      • Productes de temporada
      • Disfruta els mercats
      • Mercats amb tu
    • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Per a les escoles i instituts
      • Agents educadors
      • Reptes en família
      • Aules de Mercat
      • Notícies àmbit educatiu
      • Contacte
    • Activitats als Mercats
    • Subscriu-te a la newsletter
  • Professionals
    Professionals
    • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Ordenança de mercats
      • Vols treballar al mercat?
      • Vols ser un comerç de mercat?
      • Subhastes
      • Tràmits
      • Rebut del canon
      • Subvencions
      • Infomercats
      • Full informatiu
      • Notícies per a comerciants
    • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Notes de premsa
      • Publicacions
      • Aparició a mitjans
      • Filmacions i fotografia als mercats
    • Dades de mercats
    • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Perfil del contractant
      • Tràmits i serveis
  • L'Institut
    L'Institut
    • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Història dels mercats
      • Estatuts
      • Normativa
      • Pla municipal de mercats
      • Els mercats dins del Pla estratègic municipal
      • Resum anual IMMB
      • Òrgans de Govern
    • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Federació de Mercats Municipals de Barcelona
      • Associacions de comerciants de mercats
      • Mercabarna
      • Gremis
    • Què fem?
      • Què fem?
      • Què fem?
      • Transformació física
      • Transformació digital
      • Mercats sostenibles
      • Promovem la salut i els espais inclusius
      • Accions de dinamització comercial i cohesió social
      • Difusió i relacions institucionals
    • Projectes transversals
    • Transparència
    • Contacte
  • Actualitat
    Actualitat
    • Notícies
    • Connecta't als Mercats
    • Canal Mercats TV
Menu navigation instructions

Instructions for keyboard users

This menu requires arrow keys to be able to use it. The menu has up to three levels:

  • First level: main menu options
  • Second level: sub-options for elements from the first level
  • Third level: sub-options for elements from the second level

Browsing instructions:

  • Browse using the vertical arrow keys on the first level of the menu.
  • Use the right arrow key to display the second level.
  • Browse on the second level using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the first level.
  • Use the right arrow key to display the third level.
  • Browse the third level by using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the second level.
  • Alternatively, use the Enter key to display any level.
  • Els mercats
    Els mercats
    • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Motor
      • Ànima
      • Sostenibilitat
    • Mercats municipals alimentaris
    • Mercats municipals no alimentaris
    • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Digitalització dels mercats
      • Recull la teva compra. Armariets
      • Ocupació dels mercats
      • Altres serveis a domicili
    • Compra en línia: Mercats a un clic
    • Agenda d'activitats
    • Imatges de mercat
  • Som de mercat
    Som de mercat
    • El blog
      • El blog
      • El blog
      • Receptes i consells
      • Productes de temporada
      • Disfruta els mercats
      • Mercats amb tu
    • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Per a les escoles i instituts
      • Agents educadors
      • Reptes en família
      • Aules de Mercat
      • Notícies àmbit educatiu
      • Contacte
    • Activitats als Mercats
    • Subscriu-te a la newsletter
  • Professionals
    Professionals
    • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Ordenança de mercats
      • Vols treballar al mercat?
      • Vols ser un comerç de mercat?
      • Subhastes
      • Tràmits
      • Rebut del canon
      • Subvencions
      • Infomercats
      • Full informatiu
      • Notícies per a comerciants
    • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Notes de premsa
      • Publicacions
      • Aparició a mitjans
      • Filmacions i fotografia als mercats
    • Dades de mercats
    • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Perfil del contractant
      • Tràmits i serveis
  • L'Institut
    L'Institut
    • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Història dels mercats
      • Estatuts
      • Normativa
      • Pla municipal de mercats
      • Els mercats dins del Pla estratègic municipal
      • Resum anual IMMB
      • Òrgans de Govern
    • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Federació de Mercats Municipals de Barcelona
      • Associacions de comerciants de mercats
      • Mercabarna
      • Gremis
    • Què fem?
      • Què fem?
      • Què fem?
      • Transformació física
      • Transformació digital
      • Mercats sostenibles
      • Promovem la salut i els espais inclusius
      • Accions de dinamització comercial i cohesió social
      • Difusió i relacions institucionals
    • Projectes transversals
    • Transparència
    • Contacte
  • Actualitat
    Actualitat
    • Notícies
    • Connecta't als Mercats
    • Canal Mercats TV
  1. Inici

Descobreix la tradició culinària xinesa amb els jiaozi

dj., 22/02/2024 - 09:07
jiaozi
etiquetes
Pasta
Cuines del Món
categories
Receptes i consells
Primer plat
Difícil

Massa de jiaozi:

  • 300 g de farina de blat 
  • 150 ml d'aigua 
  • Una mica de sal

Farcit de carn i gambes:

  • 150 g de carn de porc picada
  • 100 g de bolets shiitake picats
  • 50 g de gambes pelades i picades
  • 1 tassa de cibulet xinès picat 
  • 1 cullerada de vi d'arròs
  • Sal i pebre blanc al gust
  • 2 cullerades generoses de salsa de soja
  • 1/2 culleradeta de salsa de soja fosca
  • 1 culleradeta d'oli vegetal
  • 1/2 culleradeta d'oli de sèsam
  • 5 g d'anís estrellat i de pebre de sichuan

El Mercat de la Boqueria va acollir un taller de cuina dedicat a la preparació dels jiaozi (dumplings xinesos) en commemoració de l'any nou xinès, en col·laboració amb la Fundació Institut Confuci de Barcelona.

Durant el taller, els participants van tenir l'oportunitat de conèixer les tècniques de preparació i cocció dels jiaozi, així com de descobrir les tradicions culinàries associades a l'any nou xinès de la mà de l'expert culinari Wenbin Peng.

A continuació compartim la recepta dels jiaozi, ideada per proporcionar entre 30 i 40 porcions. 


Elaboració:

 

  • Preparació de la massa dels jiaozi: en un bol gran, barrejar la farina de blat d'ús comú amb una mica de sal. Afegir gradualment l'aigua i pastar fins a obtenir una massa suau i ferma. Deixar reposar la massa durant uns 30 minuts mentre es prepara el farcit.
     
  • Preparació del farcit: en un bol, combinar la carn de porc picada, els bolets i les gambes. Afegir el vi d'arròs, la sal, el pebre, la salsa de soja, l'oli vegetal i l'oli de sèsam. Barrejar bé fins que tots els ingredients estiguin incorporats. Afegir-hi el cibulet xinès picat finament.

     

  • Muntatge dels jiaozi: dividir la massa reposada en petites porcions. Estirar cada porció amb un corró fins a obtenir un cercle prim sobre una superfície empolvorada amb farina. Col·locar una petita porció del farcit al centre de cada cercle. Doblar la pasta per la meitat i segellar-la. Tancar la vora de la mateixa des de les dues puntes cap al centre.
     
  • Cocció dels jiaozi: porteu una olla amb aigua a bullir i afegiu-hi la sal quan l’aigua bulli. Amb compte, col·locar els jiaozi a l'aigua i remenar suaument per evitar que s'enganxin. Tapar l'olla i cuinar els jiaozi durant uns 5-6 minuts, o fins que flotin a la superfície i la massa estigui cuita. Es pot afegir una mica d'aigua freda quan arriba al punt d'ebullició.
     
  • Servir: retirar els jiaozi cuits amb una escumadora i col·locar-los en un plat per servir. Acompanyar els jiaozi amb una selecció de salsa com una barreja de vinagre i salsa de soja, o oli de xili i all, per donar-hi més gust.

Per  preparar aquesta recepta es recomana disposar dels següents materials: 1 rodet de fusta, 1 bol gran per a barrejar, 1 taula de tallar, 1 ganivet gran, 1 bol petit per a salsa, entre 3 i 4 parells de pals xinesos, culleres i culleretes i 2 plats plans i 1 plat fondo. També és imprescindible tenir a mà paper film transparent, paper de cuina, 1 cassola gran, 1 o 2 paelles i 1 vaporera.

Si voleu descobrir més secrets de la cuina xinesa, des de l’Institut Confuci han organitzat un curs de cuina d'hivern per a llepar-se els dits!

 

jiaozi

 

Categories

Disfruta els mercats
Mercats amb tu
Productes de temporada
Receptes i consells
Barcelona City Council logo
  • Ajuntament de Barcelona
  • Accessibilitat
  • Avís Legal