Descobreix les mil i una maneres de gaudir dels alvocats
L’alvocat és una fruita singular, originària de Mèxic i Amèrica Central. Una de les seves curiositats més fascinants és que aquests arbres poden viure durant anys i anys, arribant a produir fruits fins a més de 200 anys. A més, si es planta a partir d’una llavor, un alvocat pot trigar entre 7 i 15 anys a començar a donar fruits!
Hi ha més de 500 varietats d’alvocats, però els més populars són els Hass, coneguts per la seva pell rugosa. A més, sabies que els alvocats són “relativament sostenibles” pel que fa a l’ús de l’aigua en comparació amb altres cultius de fruits?
A diferència de la majoria de les fruites, els alvocats contenen molts nutrients essencials. Vols saber per què? Són rics en greixos saludables, especialment l’àcid oleic, que ajuda a reduir el colesterol. A més, són una excel·lent font de vitamines C, E, K i del grup B, així com de minerals com el potassi i el magnesi.
Però, saps com gaudir d'un alvocat? Al Mercat de Galvany, trobaràs Fruites i Verdures José Luis i Cristina. Els seus propietaris, que donen nom a la parada, ens expliquen que hi ha moltes maneres de consumir-los, com “en torrades, guacamoles, amanides o tallats amb taronja".
I encara que habitualment es consumeix cru, l'alvocat també es pot cuinar. Prova d'afegir-lo a una sopa o utilitzar-lo com a farcit. A més, és l'ingredient perfecte per als batuts: barrejat amb plàtan, espinacs i llet d’ametlles, obtindràs una beguda suau i nutritiva!
Una recepta diferent ideal per aquest estiu és la sopa d’alvocat. Per preparar-la, només cal barrejar alvocat amb iogurt natural, cogombre, all i una mica de suc de llimona. Tritura-ho tot fins a obtenir una crema suau i refreda-la abans de servir. Aquesta sopa fresca i cremosa és perfecta per als dies calorosos d'estiu!
Però, com s'ha de guardar l'alvocat a casa per assegurar-se que estigui sempre al punt òptim de consum? Segons en José Luis i la Cristina, la clau està en la maduresa de l'alvocat. “Si l'alvocat està al punt, és millor guardar-lo a la nevera per mantenir la seva frescor. Si encara necessita madurar, és millor deixar-lo a temperatura ambient fins que estigui llest” ens diu en José Luis.
Un truc per saber si l'alvocat està al punt perfecte és pel tacte: ha de cedir lleugerament a la pressió. “Si es treu el tap de la tija i la part interior és verda, significa que està llest per consumir”, afegeix la Cristina.
Els mercats disposen d’aquest producte tot l’any. Així que ja ho saps, si vols gaudir dels millors alvocats i altres productes frescos de temporada, visita els mercats de Barcelona, com el Mercat de Galvany, i descobreix què tenen per oferir-te!