Dia Mundial del Cogombre: tot el que necessites saber
Avui és el Dia Mundial del Cogombre. Aquesta hortalissa és originària de l'Índia, però està documentat que a l'època dels grecs i romans ja es consumia.
El cogombre és de les hortalisses amb més contingut d'aigua. Per aquest motiu és ideal per a degustar a l'estiu, ja que és de gran ajuda per a mantenir el cos hidratat.
Els plats populars on el cogombre és més habitual són les amanides, com l’amanida de cogombre amb tomàquet o la sopa freda de cogombre. A més a més, es poden preparar sucs de cogombre amb meló i menta o en torrades amb un xic d’oli i sal. Segur que els comerciants dels mercats de Barcelona us podran recomanar els plats més deliciosos!
Per exemple, al Mercat de les Corts trobem Fruites i Verdures La Pera, on us atendrà el Salva Santacana. Fa cinc anys que treballa al mercat i tots els seus productes són ecològics. Durant l’hivern el seu cogombre ve d’Andalusia i, a l’estiu, ve del Prat, sense intermediaris. La seva recomanació a l’hora de consumir el cogombre és un gaspatxo o cru en rodanxes amb una mica d’oli i sal.
Un altre exemple el tenim al Mercat de Sants. Allí trobareu en Sisco Fruits, de la família Garsón, una fruiteria familiar de tres generacions i una quarta en camí. El Francisco i el seu fill, el Pol, diuen que una bona forma de gaudir del cogombre és en una amanida amb olives negres i ceba dolça. Només fa dos mesos i mig que són al mercat, però són tots uns entesos dels productes de fruites i verdures!
A més a més, els usos del cogombre van molt més enllà, ja que també es fan servir en l’estètica! El podem utilitzar per a fer una mascareta facial natural per al cutis i, amb dues rodanxes als ulls, per a desinflamar les bosses!