El carabassó com a protagonista: idees culinàries
- 1/2 carabassó
- 2 ous
- 1 cullerada de tomàquet fregit
- Formatge mozzarella per fondre
- Pit de gall dindi
- Tonyina
- Pernil
- Tofu
Instagram és una font inacabable d'inspiració culinària, on influencers i foodies comparteixen les seves creacions més creatives i saludables. Esteu llestos per descobrir noves maneres de gaudir de les receptes de carabassó més originals?
Comencem amb una recepta de pizza sense gluten i sense farines de la mà de la Blanca (@blancanutri). Només necessitem mig carabassó, dos ous i, opcionalment, una cullerada de tomàquet fregit, formatge mozzarella per fondre i altres ingredients com pit de gall dindi, tonyina, pernil o tofu. La preparació és senzilla: primer tallem el carabassó en rodanxes fines i les daurem en una paella. Després, afegim els ous batuts, reduïm el foc i deixem que es facin lentament. Finalment, afegim els ingredients que vulguem per sobre, tapem la paella i mantenim el foc baix fins que tot estigui ben integrat.
Una altra proposta és la de @eliviccinutricion, que ens presenta una recepta de carabassó amb calamars. Els ingredients són senzills: carabassons, calamars, all, concentrat de tomàquet i aigua o brou de peix. Per elaborar-lo, en una paella amb una mica d'oli d'oliva, daurem els calamars juntament amb l'all a foc mig-alt. Afegim el tomàquet, el brou de peix o l’aigua i espècies al gust, tapem i cuinem a foc mig-baix durant 10 minuts. Mentrestant, tallem el carabassó - amb un pelador o similar - en rodanxes o quadradets. Afegim el carabassó a la paella de calamars i cuinem fins que quedi sec. I llest!
Per als més golafres, @succulent.mcy ens sorprèn amb un brownie de carabassó. Sí, has llegit bé! Aquesta recepta combina el millor de la xocolata amb ingredients com el carabassó. Necessitem un carabassó ratllat, xocolata, ous, edulcorant, vainilla, oli d’oliva o de coco, farina d'ametlla, farina de blat sarraí, cacau, llevat en pols, bicarbonat de sodi, gotes de xocolata i sal. La preparació consisteix, en primer lloc, en batre els ous, seguidament, hi afegim l'edulcorant i la vainilla fins que doblin el seu volum. En segon lloc, hi incorporem tots els ingredients sense batre massa. Finalment, afegim el carabassó i les gotes de xocolata. Fornegem durant 25 minuts a 180 graus.
Una opció fresca i lleugera ve de la mà de @cocina.en.la.nube amb el seu carpaccio de carabassó amb burrata. Aquest plat és ideal com a entrant o com a acompanyament durant els àpats d'estiu. Necessitem els següents ingredients: carabassó, burrata, pistatxos, mostassa mòlta, vinagre de poma, mel, suc de llimona i oli d'oliva verge extra. La preparació és molt senzilla: tallem el carabassó en làmines molt fines i el cuinem; un cop cuit, el servim en un plat. Per fer la vinagreta, agafem un morter i hi afegim els pistatxos, la mostassa mòlta, el vinagre de poma, una mica de suc de llimona, mel i oli d'oliva, i ho triturem tot. Finalment, col·loquem la burrata al mig del plat de carabassó i hi afegim la vinagreta per sobre.
Finalment, @realfooding ens presenta una lasanya de carabassó que no té res a envejar a la versió tradicional. És perfecta per a un sopar complet i nutritiu. Necessitem mitja ceba, una pastanaga petita, oli d'oliva verge extra, cent cinquanta grams de carn picada, cent grams de salsa de tomàquet, all, sal, orenga, un carabassó i formatge.
Per preparar la beixamel, en una paella amb oli d'oliva, sofregim la ceba fins que estigui daurada. Un cop llesta, afegim la carn, la salsa de tomàquet i les espècies, i deixem cuinar uns minuts. Mentrestant, a l'olla, barregem oli d'oliva i farina, i afegim la llet ben calenta, juntament amb les espècies. Per muntar la lasanya, col·loquem una base de carabassó i la cuinem a la fregidora d’aire durant 7 minuts a cent noranta graus. Si ho fem al forn, necessitarem entre 12 i 15 minuts a la mateixa temperatura.
Us animem a seguir descobrir més idees i portar una mica de diversió a la vostra cuina! Segur que no us passarà desapercebut i podreu disfrutar de receptes innovadores!