Finalitza la dotzena edició de la Fira Mercat de Mercats amb tallers, música i molta gastronomia!
Avui ens acomiadem de la dotzena edició de la Fira Mercat de Mercats, que s’ha estrenat per primera vegada a la plaça de Catalunya de Barcelona.
A les 12.15 h ens hem endinsat en la cuina de l’Slow & Low de la mà dels xefs Francesc Beltri i Nicolás de la Vega, que ens han preparat 6 receptes: bao amb guisat de calamar, miso blanc i salsa verda; royal amb alga codium, curri verd amb pèsols, pil-pil de tripa de bacallà i herbes; carabiner amb sambal balinés, menier de cava i aire de julivert; ànec amb salsa “recado negro”, i un pa de pessic elaborat a partir d’oli d’oliva, vi Cream de Jerez, pera i formatge Payoyo barrejat amb xocolata blanca. Segons ells, la seva tècnica es basa en temporada, memòria, tradició i mètode. La seva essència és el mar i són grans amants de l’acidesa, del picant i de l’umami.
Abans de dinar, ens hem preparat per la Castanyada amb un taller de panellets de la mà de Frit Ravich. Ens han explicat, pas a pas, com elaborar panellets amb base de moniato i cobertura de pinyons, ametlles o coco, i també hem cuinat cookies amb ametlla mòlta, crema de cacauet, iogur, xarop d’atzavara i xips de xocolata.
Després del taller, hem pogut gaudir de les tapes delicioses dels restauradors de la ciutat que s’han desplaçat aquest cap de setmana a la fira: Ca la Nuri, Dos Pebrots, Nectari, Warike, Acid Bar, Babula, La Dramerie, Per Feina, Kao Street Food, Rasoterra, Trikini i The Fish & Chips Shop.
A les 16 h, el xef Rafa de Bedoya, del restaurant Aleia, guardonat amb una estrella Michelin, ha apropat la seva proposta gastronòmica a les persones assistents a través d’una elaboració molt especial: les salses. Al restaurant, basen la seva tècnica de cuina en un procés creatiu que combina tècnica, tradició i producte i converteixen la tradició en avantguarda. Durant la sessió, ell i el seu equip han preparat ‘pagre de Conil amb gazpachuelo’ d’anxova i musclos, rap madurat amb foyot de fricandó i escamarlà amb beurre blanc de vi amontillat.
Tot seguit, ha arribat el torn de la pasta fresca amb Smeg, i hem après a preparar "espagueti ala chitarra", un plat provinent del centre d’Itàlia, on les àvies preparaven aquesta pasta amb eines fetes de cordes que recorden a les cordes d’una guitarra.
A les 18.15 h, després d’un bon dinar i unes bones postres als estands de restauració de la Fira, hem participat en un taller de còctels amb Royal Bliss i, a continuació, en una degustació de vins catalans de la mà de l’INCAVI.
Igual que la resta de dies, a l’Espai Infantil i l’escenari, els nens i nenes han pogut participar en les activitats d’El Culturista: contacontes, ioga i il·lustració, “superpoderes del arte”... A més, a primera hora, els més petit de la casa han començat el dia amb un taller d’hamburgueses a càrrec del Gremi de Carnissers, Xarcuters i Aviram de Barcelona i Comarques, juntament amb Carns Cinta del Mercat de la Concepció. Els nens i nenes han pogut elaborar la seva pròpia hamburguesa de vedella amb formatge i ceba, mentre els han explicat la importància de menjar carn i d’anar a comprar al mercat.
Avui hem pogut gaudir també dels concerts de Pale Moon i de Maria Jaume i de la sessió de Salvadiscos per acomiadar la Fira de la millor manera!
Us donem les gràcies per acompanyar-nos durant aquests tres dies de tallers, showcookings, xerrades, activitats infantils i, sobretot, gastronomia de mercat. Hem omplert la plaça de Catalunya d’una àmplia varietat de productes de proximitat -fruites i verdures, carn, peix, llavors i fruits secs, olives…-, de restaurants de la ciutat i del coneixements dels experts que han compartit el seu talent i el seu coneixement a l’Aula amb nosaltres. Aquests dies ens hem apropat a l’alta gastronomia de la mà de xefs guardonats amb Estrelles Michelin, hem après sobre productes de temporada i hem degustat vins, còctels i cerveses, entre moltes d’altres.
Ens veiem l’any que ve a la pròxima edició de la Fira Mercat de Mercats per celebrar de nou la gastronomia de mercat i proximitat. Mentrestant, ens trobem als mercats!