Finalitza la tretzena edició de la Fira Mercat de Mercats amb tallers, música i molta gastronomia!
Avui ens acomiadem de la tretzena edició de la Fira Mercat de Mercats a la plaça de Catalunya de Barcelona!
La programació de l’Aula ha començat a les 12 h amb el showcooking ‘Petites mossegades des de la cuina d'un bar amb Estrella Michelin’ amb Fran Agudo i Nico Ponte del restaurant Montbar. Els xefs ens han apropat a algunes de les propostes que ofereixen al seu restaurant: petites joies en una mossegada que intenten explicar una història. En concret, han preparat una interpretació del ceviche clàssic, un cruixent de pell de pollastre a l’ast amb calamar, suflé amb escuma de dashi (brou japonès), flors de remolatxa, pasta fullada de garota i gelat de figues.
Tot seguit, hem conegut les millors ‘Tapes de Mercat 2024’ amb Cinzano i la Sofia Janer. Els guanyadors han sigut Carns Esca, del Mercat de Sant Antoni, amb el seu steak tartar; Duetti Gourmet Italiano del Mercat de la Llibertat, amb una focaccia amb gerret de porc, perla de gerds i brots de ravenet, i la parada Bacalalo, del Mercat del Ninot, amb una proposta de llom de bacallà amb pèsols, salsa de romesco i brots d’all.
Abans de dinar, ens hem apropat al showcooking ‘Aprèn a cuinar moniato amb Albitrips!’, on hem après tips i consells de cuina, i ens ha ensenyat a elaborar dues receptes de temporada fàcils i ràpides: ous farcits amb moniato i formatge de cabra, i moniato farcit d’alvocat, pollastre i formatge feta.
I per convertir-nos en uns expertos sommeliers, ens hem apropat a un tast de vins catalans amb DO amb el suport d’INCAVI, on hem après la història del vi, les diferents denominacions d’origen de Catalunya, i d’altres trucs i consells.
Al darrer taller del dia, a càrrec del xef Nathan Minguell, hem après a preparar "handcrafted rolls" i hem conegut Rollo’s, una marca especialitzada en rotllet, que ofereixen 8 varietats d’oblees de sabors com llenties, espinacs, hummus, curry, tomàquet, carbó actiu o remolatxa, amb diverses opcions de proteïnes i 10 tipus de salses.
I els nens i nenes s’ho han passat d’allò més bé a l’Aula Infantil amb La Città Infinita, un espai on els petits han deixat volar la imaginació construint espais urbans amb materials reciclats, i els tallers de Mercabarna ‘Creix amb el Peix: coneguem els peixos’ on han descobert les espècies del Mediterrani i els beneficis del consum del beix, i ‘Cinc al dia’, una activitat que promou la importància de menjar 5 racions diàries de fruita o hortalisses.
I hem vibrat amb les actuacions a l’escenari de ‘Les que Faltaband’ i ‘Habla de mi en presente’ i les sessions de DJ de Pinchadiscos i Luis Costa.
Us donem les gràcies per acompanyar-nos durant aquests tres dies de tallers, showcookings, xerrades, activitats infantils i, sobretot, gastronomia de mercat. Hem omplert la plaça de Catalunya d’una àmplia varietat de productes de proximitat -fruites i verdures, carn, peix, llavors i fruits secs, olives…-, de restaurants de mercats i de la ciutat i dels coneixements dels experts que han compartit el seu talent i el seu coneixement a l’Aula amb nosaltres. Aquests dies ens hem apropat a l’alta gastronomia de la mà de xefs guardonats amb Estrelles Michelin, hem après sobre productes de temporada i hem degustat vins, còctels i cerveses, entre moltes d’altres.
Ens veiem l’any que ve a la pròxima edició de la Fira Mercat de Mercats per celebrar de nou la gastronomia de mercat i proximitat. Mentrestant, ens trobem als mercats!