Fruits secs: l'ingredient estrella de tots els plats
Font de minerals com el magnesi, el potassi, el calci i el ferro; rics en vitamines com la B1, la B3 i la E; rics en greixos saludables i fibra, amb caràcter antioxidant… Crec que tots sabem de qui estem parlant. Els fruits secs són versàtils, gustosos i molt nutritius, l’acompanyament perfecte per a qualsevol plat i l’aperitiu o el refrigeri ideal per quan ens pica la gana. Els pots consumir torrats, salats o fregits, tot i que és més recomanable menjar-los crus per aprofitar tots els seus components i nutrients.
A continuació, et proposem alguns plats amb fruits secs per celebrar que avui és el Dia Mundial de la Barreja de Fruits Secs:
- Amanides: a simple vista pot sembla una combinació massa senzilla, però amb fruites i fruits secs pots elaborar amanides d’allò més delicioses, com per exemple, de pera i avellanes. Aquesta recepta la pots modificar segons l’època de l’any i les teves preferències, però segur que el resultat serà igual de saludable i gustós!
- Verdures: acompanyar verdures com les mongetes o les carxofes amb fruits secs picats és un encert total per donar-los-hi un toc especial.
- Arrebossats: cada vegada s’utilitzen més els fruits secs a l’hora d’arrebossar pollastre, llom o escalopes.
- Pasta: amb pasta i fruits secs es poden fer infinites combinacions! Macarrons amb carabassó i fruits secs, espaguetis amb parmesà i nous i avellanes picades, espirals amb tomàquets secs i pinyons… Sense dubte, però, el plat estrella és la pasta amb pesto, elaborat amb una base de fruits secs, entre els quals destaquen els pinyons.
- Postres: com bé sabeu, els fruits secs són un dels ingredients claus de les postres i la rebosteria. Brownie de xocolata i nous, ametlles garapinyades, praliné d’ametlles o avellanes, iogurt amb fruits secs… Hi ha opcions per triar i remenar!
Per conèixer una mica més les característiques i els usos dels fruits secs, hem parlat amb Miguel Ángel Trujillo, de la parada Fruits Secs i Espècies Trujillo, al Mercat de l’Abaceria. El comerciant ens explica que un dels usos estrella dels seus clients és per fer picades per a guisats o bé per elaborar salses a partir de crema de llet i d’una picada d’ametlles i avellanes torrades. Tot i que, com bé ens destaca Trujillo, “els fruits secs es poden prendre totes les maneres”.
A la seva parada hi podeu trobar ametlles, anacards, avellanes, cacauets, nous, macadàmia, dàtils, pinyons, pipes de carabassa, pipes pelades, festucs, còctels de fruits secs amb fruit deshidratada… Tot tant cru com torrat. Podeu contactar amb la parada a través del telèfon mòbil (660341251) i comprar els seus productes mitjançant la plataforma Manzaning.
Quina recepta preparareu avui amb fruits secs?