Gastronomia mediterrània: receptes d’estiu que no et pots perdre!
Avui us portem una selecció de receptes de la costa que hem descobert gràcies a Instagram. Sempre diem que la cuina mediterrània és la més diversa i variada, i és que tenim molta sort de poder-la gaudir!
Comencem amb una recepta tan senzilla com l’amanida de tomàquet, tot un clàssic de la cuina mediterrània, versionada per la @paulasumasi. La base d'aquesta amanida és el tomàquet fresc, acompanyat de trossos d'alvocat, nectarines fregides i saltejades, i una generosa porció de burrata. Per donar-li un toc especial, la Paula afegeix làmines de pernil serrà, que aporten un contrast salat i cruixent.
Continuem amb un clàssic que mai falla: la paella de marisc. I qui millor per ensenyar-nos a fer-la que @tonimchef6. En Toni ens explica, que el primer pas és cuinar els calamars i marcar els escamarlans i les gambes. La clau d'una bona paella és el sofregit: ceba i all ben picats, cuinats a foc lent fins que estiguin ben daurats. A continuació, afegim els calamars, una mica de pebre vermell i el tomàquet triturat. Deixem que tot es cogui lentament fins que el sofregit estigui ben concentrat.
Tot seguit, és el moment d'afegir l'arròs i remenar-lo perquè absorbeixi tots els sabors del sofregit. Seguidament, afegim el brou de peix calent i deixem que bulli a foc mitjà. Quan l'arròs fa uns 5 minuts que bull, afegim els escamarlans i les gambes, deixant que es coguin amb l'arròs durant els últims minuts de cocció.
L'estiu també és sinònim de gaspatxo, i una recepta que no passa desapercebuda és la del gaspatxo d'alvocat, de la mà de @brain.food.spanish. Per preparar aquesta recepta necessitem alvocat, cogombre, pebrot verd, un manat d'alfàbrega, un gra d'all, el suc d'una llimona, sal al gust, vinagre de Xerès (opcional), mitja cullerada de comí mòlt, mig litre d'aigua freda i oli d'oliva. Finalment, només cal batre tots els ingredients i deixar-ho reposar a la nevera durant una hora perquè estigui ben fresquet!
I no podíem acabar aquest recorregut sense una recepta de bacallà de @nutrisinexcusas. Per a la seva elaboració cal saltejar ceba, albergínia, carabassó (o les verdures que més t'agradin) i afegir-hi salsa de tomàquet. De forma opcional, es poden afegir olives negres i tàperes per donar-hi un toc extra. Quan les verdures estiguin fetes, col·loquem el bacallà a sobre i tapem-ho tot durant uns 5 minuts. I ja està, llest per gaudir!
I en tot àpat no poden faltar les postres, i què millor que la crema catalana? Us deixem una recepta de @poesiadefogon. Per a la seva preparació, cal col·locar en una olla plena de llet un tros de pell de taronja i de llimona, i una o dues branques de canyella. Abans que bulli, apaguem el foc i deixem infusionar entre 15 i 20 minuts. D'altra banda, barregem els rovells d'ou amb el sucre i farina de midó de blat de moro, remenant fins que la barreja sigui totalment homogènia. Colem la llet infusionada i l'afegim a la barreja d'ou, i remenem bé.
Tornem a posar-ho tot a l'olla i escalfem a foc suau sense deixar de remenar fins que la crema espesseixi. Després, repartim el contingut en els recipients que utilitzarem i deixem reposar a la nevera durant almenys 3 hores perquè es refredi i agafi consistència.
Gaudiu de les vacances provant algunes d’aquestes receptes i disfruteu de la gastronomia mediterrània a la vostra taula amb família i amics. Bon profit!