Logo Ajuntament de Barcelona

Selecciona idioma

  • Català
  • Castellano
  • English

Altres webs de l'Ajuntament de Barcelona

L'Ajuntament
Contacte
Tràmits
Treballa a l'Ajuntament
Noticies
Agenda
Mapa
Com s'hi va
Vés al contingut

Mercats de Barcelona

Inici
Menu navigation instructions

Instructions for screen readers and keyboard users

This menu requires arrow keys to be able to use it. The menu has up to three levels:

  • First level: main menu options
  • Second level: sub-options for elements from the first level
  • Third level: sub-options for elements from the second level

Browsing instructions:

  • Browse using the horizontal arrow keys on the first level of the menu.
  • Display and browse on the second level using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the first level.
  • Use the right arrow key to display the third level.
  • Browse the third level by using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the second level.
  • Alternatively, use the Enter key to display any level.
  • Els mercats
    Els mercats
    • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Motor
      • Ànima
      • Sostenibilitat
    • Mercats municipals alimentaris
    • Mercats municipals no alimentaris
    • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Digitalització dels mercats
      • Recull la teva compra. Armariets
      • Ocupació dels mercats
      • Altres serveis a domicili
    • Compra en línia: Mercats a un clic
    • Agenda d'activitats
    • Imatges de mercat
  • Som de mercat
    Som de mercat
    • El blog
      • El blog
      • El blog
      • Receptes i consells
      • Productes de temporada
      • Disfruta els mercats
      • Mercats amb tu
    • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Per a les escoles i instituts
      • Agents educadors
      • Reptes en família
      • Aules de Mercat
      • Notícies àmbit educatiu
      • Contacte
    • Activitats als Mercats
    • Subscriu-te a la newsletter
  • Professionals
    Professionals
    • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Ordenança de mercats
      • Vols treballar al mercat?
      • Vols ser un comerç de mercat?
      • Subhastes
      • Tràmits
      • Rebut del canon
      • Subvencions
      • Infomercats
      • Full informatiu
      • Notícies per a comerciants
    • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Notes de premsa
      • Publicacions
      • Aparició a mitjans
      • Filmacions i fotografia als mercats
    • Dades de mercats
    • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Perfil del contractant
      • Tràmits i serveis
  • L'Institut
    L'Institut
    • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Història dels mercats
      • Estatuts
      • Normativa
      • Pla municipal de mercats
      • Els mercats dins del Pla estratègic municipal
      • Resum anual IMMB
      • Òrgans de Govern
    • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Federació de Mercats Municipals de Barcelona
      • Associacions de comerciants de mercats
      • Mercabarna
      • Gremis
    • Què fem?
      • Què fem?
      • Què fem?
      • Transformació física
      • Transformació digital
      • Mercats sostenibles
      • Promovem la salut i els espais inclusius
      • Accions de dinamització comercial i cohesió social
      • Difusió i relacions institucionals
    • Projectes transversals
    • Transparència
    • Contacte
  • Actualitat
    Actualitat
    • Notícies
    • Connecta't als Mercats
    • Canal Mercats TV
Menu navigation instructions

Instructions for keyboard users

This menu requires arrow keys to be able to use it. The menu has up to three levels:

  • First level: main menu options
  • Second level: sub-options for elements from the first level
  • Third level: sub-options for elements from the second level

Browsing instructions:

  • Browse using the vertical arrow keys on the first level of the menu.
  • Use the right arrow key to display the second level.
  • Browse on the second level using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the first level.
  • Use the right arrow key to display the third level.
  • Browse the third level by using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the second level.
  • Alternatively, use the Enter key to display any level.
  • Els mercats
    Els mercats
    • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Motor
      • Ànima
      • Sostenibilitat
    • Mercats municipals alimentaris
    • Mercats municipals no alimentaris
    • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Digitalització dels mercats
      • Recull la teva compra. Armariets
      • Ocupació dels mercats
      • Altres serveis a domicili
    • Compra en línia: Mercats a un clic
    • Agenda d'activitats
    • Imatges de mercat
  • Som de mercat
    Som de mercat
    • El blog
      • El blog
      • El blog
      • Receptes i consells
      • Productes de temporada
      • Disfruta els mercats
      • Mercats amb tu
    • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Per a les escoles i instituts
      • Agents educadors
      • Reptes en família
      • Aules de Mercat
      • Notícies àmbit educatiu
      • Contacte
    • Activitats als Mercats
    • Subscriu-te a la newsletter
  • Professionals
    Professionals
    • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Ordenança de mercats
      • Vols treballar al mercat?
      • Vols ser un comerç de mercat?
      • Subhastes
      • Tràmits
      • Rebut del canon
      • Subvencions
      • Infomercats
      • Full informatiu
      • Notícies per a comerciants
    • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Notes de premsa
      • Publicacions
      • Aparició a mitjans
      • Filmacions i fotografia als mercats
    • Dades de mercats
    • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Perfil del contractant
      • Tràmits i serveis
  • L'Institut
    L'Institut
    • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Història dels mercats
      • Estatuts
      • Normativa
      • Pla municipal de mercats
      • Els mercats dins del Pla estratègic municipal
      • Resum anual IMMB
      • Òrgans de Govern
    • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Federació de Mercats Municipals de Barcelona
      • Associacions de comerciants de mercats
      • Mercabarna
      • Gremis
    • Què fem?
      • Què fem?
      • Què fem?
      • Transformació física
      • Transformació digital
      • Mercats sostenibles
      • Promovem la salut i els espais inclusius
      • Accions de dinamització comercial i cohesió social
      • Difusió i relacions institucionals
    • Projectes transversals
    • Transparència
    • Contacte
  • Actualitat
    Actualitat
    • Notícies
    • Connecta't als Mercats
    • Canal Mercats TV
  1. Inici

Gaudeix dels espinacs i les seves receptes!

dc., 29/03/2023 - 07:47
espinacs
etiquetes
Dies mundials
Verdures i hortalisses
categories
Productes de temporada
Receptes i consells

El 26 de març vam celebrar el dia dels espinacs. Per això, avui aprofitarem per conèixer millor aquest aliment i presentar dues receptes.

L'espinac és una de les 1.400 plantes de la família de les quenopodiàcies. Els cultius d'aquesta varietat es van estendre per Europa entre el s. XV i s. XVI. No obstant això, no va ser fins al s.XX que es van descobrir els seus valors nutricionals, fet que va popularitzar el consum d'aquest vegetal. Tot i ser un aliment que conté proteïnes i fibres, el seu principal valor nutricional radica en la gran quantitat de minerals i vitamines que aporta el seu consum. Per una banda, els minerals que conté són el ferro, calci, potassi, magnesi, iode, sodi i fòsfor. Per l'altra banda, destaca en vitamines C, A i E.

Hi ha dues varietats d'espinacs. És a dir, poden ser de fulla arrissada que aguanta millor el transport sense fer-se malbé, o bé, de fulla llisa que és fàcil de netejar i se sol comercialitzar congelada o enllaunada. També cal ressaltar que hi ha dos tipus de cultius d'espinacs, un d'estiu i l'altre d'hivern. Això permet al vegetal tenir una major capacitat d'adaptació al clima i fa possible que se'n pugui consumir a qualsevol època de l'any.

Al mercat del Ninot trobareu la parada de la Marta, Fruita i verdures Rovira. Disposen de dos varietats d'espinacs, de bossa i de camp, perquè es pugui triar entre un producte més net i preparat i un de més fresc que requereix una neteja més exhaustiva. La Marta ens proposa avui una recepta deliciosa: cigrons amb espinacs. Per elaborar el plat seran necessaris els següents ingredients:

• 200 g de cigrons 

• 450 g d'espinacs frescos

• 1 llesca de pa

• 1 all

• 5 g de pebre vermell dolç

• 10 ml de vinagre

• 10 g d'espècies assortides (coriandre, comí, pebre negre en grans)

• Oli d'oliva

• Sal

Elaboració:

1.- En una olla amb aigua i sal, coem els espinacs ja nets entre deu i dotze minuts.

2.- Escorrem els espinacs perquè quedi la mínima aigua possible.

3.- Escalfem oli d'oliva en una paella i fregim la llesca de pa.

4.- Un cop fregit el pa, el retirem i afegim els espinacs i cigrons.

5.- En un morter a part, preparem un picat amb els alls, el pa i el vinagre.

6.- Afegim el picat a la paella. També el pebre vermell i una mica d'aigua. Removem perquè quedi tot homogeni i tapem la paella fins que estigui fet.

7.- Mentre esperem, molem les espècies i les afegim a la paella juntament amb la sal que considerem oportuna.

8.- En uns 25 minuts tindrem llest el plat.

Un cop acabem de cuinar, ja podrem gaudir d'un bon plat d'espinacs amb cigrons!

Rovira

En el mateix mercat podem trobar la parada Els Pagesots. Allà, trobareu la Montserrat que us explicarà tot el seu producte i us recomanarà receptes senzilles i tradicionals com els espinacs a la catalana. Per poder realitzar aquest plat haureu de disposar de:

• 250 g d'espinacs

• 20 g de pinyons

• 20 g de panses

• 2 grans d'all

• Oli d'oliva

• Sal

Elaboració:

1.- Netegem els espinacs, els posem en una olla amb aigua freda i sal. Els fem bullir cinc minuts.

2.- Els deixem escórrer una estona perquè perdin tota l'aigua.

3.- En una paella part escalfem l'oli i posem els pinyons a foc lent perquè es fregeixin, però no es cremin.

4.- Piquem els grans d'all i també els afegim a la paella.

5.- Un cop els pinyols es comencin a daurar afegim les panses i esperem que s'inflin.

6.- Per acabar, afegim els espinacs a la paella i deixem que fregeixi durant dos minuts.

Un altre plat molt senzill i saludable, en què podem utilitzar aquest vegetal tan versàtil.

Pagesots

Categories

Disfruta els mercats
Mercats amb tu
Productes de temporada
Receptes i consells
Barcelona City Council logo
  • Ajuntament de Barcelona
  • Accessibilitat
  • Avís Legal