La pizza: un viatge de sabors i tradició
El 9 de febrer se celebra el Dia Mundial de la Pizza, una jornada dedicada a un dels plats més estimats arreu del món. Originària de Nàpols, la pizza s’ha convertit en una icona mundial, amb infinites versions i combinacions d’ingredients.
Però, si hi ha un element clau per gaudir d’una pizza excepcional, és la qualitat dels productes amb què es prepara. I quin millor lloc per trobar els millors ingredients que els mercats de Barcelona?
La base d’una bona pizza: la massa
L’èxit d’una pizza casolana comença per una bona massa. Fer-la a casa és més fàcil del que sembla: només cal farina, aigua, llevat i una mica de paciència per respectar el temps de fermentació. Aquest procés és clau per aconseguir una textura lleugera per dins i cruixent per fora. A més, pots experimentar amb diferents tipus de farina – de força, integral o fins i tot amb un toc de sègol – per trobar la combinació que més t’agradi.
A més, els mercats són el millor aliat per aconseguir ingredients de primera qualitat:
- Tomàquets: La base d’una bona salsa de tomàquet és un producte madur i saborós. Els mercats ofereixen varietats perfectes per fer una salsa casolana exquisida.
- Mozzarella i altres formatges: A les parades de formatges trobaràs mozzarella fresca, burrata i altres opcions delicioses per donar el toc cremós a la teva pizza.
- Embotits i proteïnes: Si ets fan de la pizza amb embotits, no hi ha res millor que comprar un bon pernil, xoriço o sobrassada artesana al mercat.
- Verdures de temporada: Xampinyons, pebrots, carxofes, albergínies... una pizza carregada de verdures fresques és una opció deliciosa i saludable.
- Olives i oli d’oliva: Unes bones olives i un raig d’oli d’oliva verge extra marquen la diferència en qualsevol recepta.
Pizza de calçots i botifarra negra
Aprofitant la temporada de calçots, et proposem una recepta original per gaudir-los d’una manera diferent!
Ingredients:
- 1 base de pizza (casolana o comprada)
- 4-5 calçots
- 100 g de botifarra negra
- 100 g de formatge de cabra
- 50 g de mozzarella ratllada
- Salsa de tomàquet
- Oli d’oliva verge extra
- Sal i pebre
Preparació:
- Preescalfa el forn a 220 °C.
- Escaliva els calçots al forn durant uns 15 minuts fins que estiguin tendres. Pela’ls i talla’ls a tires.
- Estira la base de pizza i reparteix-hi una capa de salsa de tomàquet.
- Distribueix els calçots sobre la base, afegeix la botifarra negra esmicolada i reparteix el formatge de cabra i la mozzarella.
- Enforna durant 12-15 minuts fins que la massa estigui cruixent i el formatge fos.
- Afegeix un raig d’oli d’oliva abans de servir i gaudeix d’una pizza amb tot el gust del mercat.
I, si no et ve de gust preparar-la, als mercats de la ciutat t’ho posen fàcil! Per exemple, a la Boqueria trobareu Eslice Pizza, on us rebrà el Bruno, que des del 2003 ofereix pizzes preparades amb els ingredients més frescos del mercat. Ofereix gairebé una vintena de gustos, tot i que la seva clientela és clàssica: la favorita és la margarita! Entre les més demanades també estan la de pernil i formatge, pepperoni, anxova amb formatge brie, sobrassada amb formatge gorgonzola… I trobareu el format que més us convingui: al tall, sencera, per encàrrec…

Aquest 9 de febrer, apropa’t als mercats de Barcelona i tria els millors ingredients per celebrar el Dia Mundial de la Pizza com es mereix!
