La temporada de cireres ja és aquí!
Amb el mes de maig comencen a arribar les cireres als mercats, aquesta fruita primerenca que ens agrada a grans i a petits. A més de ser delicioses, ens aporten una gran varietat de beneficis per al nostre organisme que a continuació expliquem.
Pel que fa als seus nutrients, les cireres contenen un 12% d'hidrats de carboni - la majoria fructosa - i un 2% de fibra, que ajuda a regular el trànsit intestinal. A més contenen vitamina C per una banda, i provitamina A, que és necessària per al bon estat de la retina i la pell.
El potassi també és present en les cireres, mineral que ajuda a la transmissió i geeració de l'impuls nerviós. Pel que fa a la seva quantitat de calci, intervé en construir i mantenir els ossos i les dents. Per últim, le cireres tenen un efecte antioxidant pel fet de contenir flavonoides, entre d'altres.
Cadascun dels nutrients que contenen les cireres aporten diversos beneficis pel nostre organisme. En primer lloc, els antioxidants ajuden a mantenir unes articulacions sanes i a millorar la circulació; en segon lloc, les vitamines i antioxidants ens ajuden a mantenir les funcions protectores de la pell com pot ser el sol, la deshidratació, entre d'altres. Les cireres també contenen antocianines - un tipus de antioxidant - que intervenen en l'aparició de la inflamació i el dolor.
Quan les comprem, es recomana conservar-les amb la cueta, per tal d'evitar que es dessagnin i perdin el suc. A l'hora de consumir-les, val més fer-ho al natural i sense cuinar. En molts casos, poden ser utilitzades com a decoració de postres.