Les fruites i verdures de desembre: colors i sabors de la temporada!
Donem la benvinguda al desembre, l'últim mes de l'any, un mes amb una rica varietat de fruites i verdures que aporten color, gust i molts nutrients durant els mesos més freds. Avui te les presentem!
Fruites
- Taronja: el mes de desembre marca l'inici de la temporada de taronges, que són riques en vitamina C, potassi, magnesi i calci.
- Mandarina: petites i fàcils de pelar, les mandarines són el berenar i les postres perfectes durant aquests mesos. Són riques en vitamina A, B1 i B2.
- Magrana: els magraners estan en el seu millor moment durant l'hivern. Amb els seus grans vermells i sucosos, aporten una explosió de sabor i color, i són rics en antioxidants, beneficiosos per a la salut del cor.
- Pera: les peres d’hivern són sucoses i tenen un sabor molt dolç.
Verdures
- Col arrissada: aquesta verdura de fulles verdes és una excel·lent font de vitamines A, C i K. Es pot afegir a amanides, saltejats o fins i tot fer xips de col arrissada al forn per a aconseguir un aperitiu saludable.
- Bròquil: és una verdura crucífera que arriba al seu millor moment a l'hivern. Ric en fibra i vitamina C, és una bona opció per a estofats o plats al vapor.
- Pastanaga: aquest producte és especialment dolç al desembre. Són versàtils i es poden gaudir crues, cuinades o rostides.
- Carabassa: moltes varietats de carabasses segueixen estant disponibles al desembre. Es poden utilitzar per fer sopes, purés o fins i tot postres, com un pastís de carabassa.
Aquest desembre, tingues en compte els colors! Podem saber pel color de la fruita i la verdura quan estan en el seu millor moment pel que fa al gust i les propietats nutritives. Intenta incloure varietat de colors als teus plats per obtenir el màxim de beneficis per a la salut.
I, sobretot, aprofita els productes de temporada i locals per gaudir al màxim de la seva frescor i qualitat i per contribuir a un consum més sostenible!
T’animem a descobrir noves receptes amb aquests productes al tercer volum de la guia-receptari “Temps de mercats”, escrita per la periodista gastronòmica Carme Gasull i editada per l’Ajuntament de Barcelona i la Federació de Mercats Municipals.