Macarrons de l’àvia
• Un paquet de macarrons
• Fulla de llorer
Pel sofregit :
• Tomàquet madur canari
• All sec
• Ceba seca
• Barreja de carn picada de porc i de vedella
• Oli d'oliva Extra Verge
• Pebre negre
• Sal
• Formatge ratllat emmental
Primer bullirem els macarrons amb aigua, sal, llorer i un rajolí d'oli. Han de quedar 'al dente'.
Mentrestant, podem anar enrossint la carn. La posarem, ben trinxada, en una cassola amb oli, ceba i all, i la deixarem coure 5 minuts. Després hi afegirem el tomàquet, també trinxat, i ho deixarem a foc suau fins que la carn estigui cuita. Si se’ns evapora el líquid, hi podem afegir una mica de llet.
Escorrerem els macarrons i els passarem a una plata de forn on els tirarem el sofregit de carn per sobre i ho barrejarem tot bé. Hi afegirem el formatge i unes boles de mantega i ho gratinarem al forn.