Pastís de carbassó
• 350 g de carbassons, ratllats
• 25 g de mantega
• 3 ous batuts
• 1 gotet de nata líquida
• ½ gotet de Llet
• ½ culleradeta d'orenga
• Sal i pebre negre acabat de moldre
Pasta de formatge
• 100 g de farina
• Una mica de sal
• Una mica de mostassa
• 50 g de mantega
• 50 g de formatge ratllat
• 5-6 culleradetes d'aigua
Feu primer la pasta de formatge; Poseu en un bol la farina empolvorant, la sal i la mostassa. Afegiu la mantega i amasseu-ho amb els dits fins que la barreja tingui l'aspecte de molles finites. Afegiu el formatge.
Incorpori l'aigua remenant amb una papereta. Amb una mà, uneixi tota la massa i pressioneu-la lleugerament donant-li la forma d'una bola. Embolcalla-la en plàstic transparent de cuina i posi-a a la nevera durant 30 minuts perquè refredi.
Estiri la massa amb el corró en una superfície enfarinada i folreu amb ella un motlle de pastís rodó de 23 cm o l'anell d'un motlle sobre una safata de forn. Poseu-la a la nevera durant 30 minuts.
Escalfi el forn a 200ºC.
Traieu la massa de la nevera i punxeu la base en diverses parts amb una forquilla. Folri aquest pastís amb paper impermeable al greix o amb paper d'alumini i escamepu per sobre unes mongetes o cigrons. Poseu-la al forn durant 10 minuts.
Tregui el pastís del forn. Tregui el paper i les mongetes o cigrons que li havia escampat per sobre. Unti l'interior del pastís amb una mica de l'ou que ha batut per al farciment. Baixeu el foc del forn a 190ºC i torni a posar la massa durant 5 minuts més.
Mentrestant, fongui la mantega en una paella, afegiu els carbassons ratllats i fregiu-los a foc moderat durant 3 - 5 minuts, regirant una o dues vegades, fins que comencin a estovar-se. Aparti la paella del foc.
Barregi en un bol els ous batuts, la nata líquida i la llet i l'orenga. Assaoneu-ho amb sal i pebre. Tregui el pastís del forn i estengui els carbassons uniformement sobre la base d'aquesta, aboqui llavors la barreja de llet i ou sobre la capa de carbassons.
Posi-ho al forn durant 15-20 minuts o fins que l'ou estigui ben quallat i daurat per sobre. Serviu-lo calent o fred.