Pastís tatin de poma
1 paquet de pasta de full refrigerada
1 Kg de pomes Golden
250 g de sucre
75 g de mantega
Canyella en pols
Pelem les pomes i les tallem a trossos grans de forma llarga.
Preescalfem el forn a 180ºC
En una tartera que pugui anar al forn, desfem el sucre i la mantega sense remenar i obtindrem un caramel daurat. Li afegim les pomes, espolsem amb una mica de canyella, i les courem uns 15 minuts, fins que quan les punxem estiguin tendres
Les deixem refredar 5 minuts i cobrim amb la pasta de full, posant els sobrants de la pasta cap a dins. Punxem la superfície una mica per deixar sortir el vapor.
Ho posem al forn fins que estigui daurada, uns 15 minuts.
La traiem i la deixem refredar una mica.
Li donem la volta en un plat (com si fos una truita) i la podem servir tèbia o freda, acompanyada de gelat, o iogurt grec, o crema anglesa, o xocolata…
Recepta de Marta Codina i l'aula de cuina del Mercat de la Guineueta