Peix fresc, tapes i plats casolans i de temporada als bars de mercat!

Els mercats de Barcelona són plens de cultura gastronòmica on es treballa amb tradició i bon producte. Si t’agrada la cuina casolana i els productes del nostre territori, els bars de mercat són la teva millor opció!
Avui et mostrem tres bars de mercat, el bar Hermós al mercat de la Llibertat, el Rincón de la Bruja al mercat Ciutat Meridiana i el Racó del Mercat al mercat de Provençals, perquè coneguis millor l’àmplia oferta de bars que tenim.
Comencem al mercat de la Llibertat, on descobrim el bar Hermós, un establiment especialitzat en peix i marisc que l’any 2024 va guanyar el premi Barcelona Restauració. L’Eduard i el seu jove equip han agafat aquest bar, apostant per una carta variada que canvia segons la temporada. “Treballem amb dues cartes: una per a tardor i hivern i una altra per a primavera i estiu, per adaptar-nos als peixos i productes del moment”, ens explica l’Eduard. Aquí s’hi poden degustar guisats mariners, marisc fresc i plats amb ingredients del mercat. Però si hi ha un producte insígnia a l’Hermós, és la sardina, convertida en el peix que més destaca del local. “És senzillament deliciosa, i als clients els encanta”. L’Hermós és una visita obligada per a tots aquells amants del bon peix!
La segona recomanació es troba al mercat de Ciutat Meridiana, on coneixem el bar ‘El Rincón de la Bruja’, dirigit per la Josefa. Amb set anys de trajectòria en aquest mercat, la Josefa ens explica que la seva clientela és fidel i ve tant del barri com del seu anterior bar al mercat de Núria. La seva cuina destaca pels plats combinats, tapes i entrepans, però també ofereixen plats per encàrrec com paelles i fideuades. Aposta per productes de mercat, com la carn i la verdura que adquireix a altres parades del recinte. Si li preguntem pel seu plat estrella, la Josefa ens confirma que són els ‘callos’, que juntament amb la seva terrassa assolellada, fan d’aquest racó un lloc encantador!
I per acabar el nostre recorregut per bars de mercats de Barcelona, ens desplacem fins al mercat de Provençals, on trobem el bar ‘El Racó del Mercat’, amb Sonia López al capdavant. Amb 24 anys d’història, aquest establiment és tot un referent de la zona. Tot i que el que més ven la Sonia són els ‘callos’, entre 70 a 90 kg setmanals, el que ens recomana és el bacallà, la galta, peus de porc o l’entrepà de pintxos de secret de porc amb allioli. “El dissabte sempre és el dia de més feina, i ens visita molta clientela habitual”, ens explica. La seva popularitat ha arribat fins al punt que el 2024 van ser nominats als premis Food & Drink de TimeOut com a millor bar de mercat. A més, estan molt actius al seu Instagram, on publiquen plats i promocions.
Aquestes són tres recomanacions que et fem per conèixer la gastronomia de proximitat, ara només et queda anar-los a gaudir!