Posem fi a la segona edició del Petit Mercat de Mercats amb molta gastronomia, música i tallers!
Segona i darrera jornada del Petit Mercat de Mercats al Mercat de Sant Antoni! Aquest assolellat dia ha començat d’allò més bé amb un showcooking d’alta gastronomia protagonitzat per Lena Maria Grané i Ricky Smith, del restaurant BaLó. Ens han portat una recepta de bacallà al vapor amb espinacs, acompanyat d’una salsa de mostassa i unes xips de patata. La parella de xefs ha destacat l'aposta pel bon producte de qualitat, i la importància de cuidar cada detall en la cuina.
I a les 13.45 h ha arribat el torn de la canalla! Els nens i nenes s’han divertit en un taller d’hamburgueses impartit per Yolanda Casternado, del Gremi de Carnissers, on els més petits han pogut elaborar la seva pròpia hamburguesa amb formatge i ceba, mentre els han explicat la importància de menjar carn i s’ha fomentat la dieta mediterrània. Al Petit Mercat de Mercats, els nens i nenes han pogut gaudir d’una zona especial per deixar volar la seva imaginació i infants també podran jugar amb la instal·lació ‘U-Smart Toys’.
I ha arribat l’hora de dinar, i se’ns ha fet la boca aigua amb les propostes gastronòmiques dels operadors del mercat de Sant Antoni (Pinotxo Bar, La Barca i Carnisseria Anglada) i dels restauradors del territori (Nectari, Pepa Tomate i ROSAH'S Artisan Pastry). A més a més, a la zona de barbacoes s’han pogut cuinar les verdures, peixos i carns més frescos del mercat!
Hem continuat amb la presentació del llibre Cremo!, de la xef Maria Nicolau, on hem gaudit de les seves reflexions sobre la gastronomia i els restaurants, la cuina catalana, les formes d’entendre la cuina, l’ofici, i les receptes.
A les 17.45 h, hem gaudit del taller ‘Aprèn què són els ferments i com fer una deliciosa kombutxa’, amb Cristina Montes de Gòtic Ferments. Durant la sessió, ens hem apropat a la fermentació, una tècnica de conservació mil·lenària i nutricionalment molt enriquidora, i hem après a preparar kombutxa a casa.
Tot seguit, hem participat en el taller ‘Cuina de Mercat by Smeg’. De la mà de Jordi Àvila, ens hem endinsat en la cuina tradicional i hem après a cuinar pollastre amb escamarlans. “La picada és un tret diferencial de la cuina catalana, i l’hem de reivindicar!”, ha dit en Jordi. També ha preparat una amanida amb un bon raig d’oli arbequina, mató, fonoll, anxoves, tomàquets cherry del Maresme, alfàbrega i olivada, i un deliciós suflé de formatges!
L’últim taller del dia ha estat liderat per Royal Bliss, amb qui hem pogut degustar diferents combinats amb una de les seves brand ambassadors, Anna Faci.
Durant tot el dia, els Encants de Sant Antoni també han estat presents a la fira portant diferents activitats de dinamització, com un photocall perquè els assistents poguessin immortalitzar el moment. I durant el dia, també hem pogut gaudir de l’artista Brigitta Lamoure, qui ha animat a la clientela del mercat i als assistents a la fira interactuant, xerrant i sortejant vals de compra.
Per la seva banda, El Dominical de Llibre també ha comptat amb una exposició sobre la història del Mercat del Llibre Dominical de Sant Antoni, amb textos i imatges que repassen els darrers 85 anys de vida del mercat, juntament amb un estand on s’han venut llibres de temàtica gastronòmica principalment.
Durant la tarda, la Fira ha acollit un estand informatiu del Consum Responsable i l’Alimentació Sostenible on han compartit eines i recursos amb l’objectiu d’apropar al públic a un tipus de consum amb impacte positiu per les persones, el medi ambient i l’economia.
El Petit Mercat de Mercats també ha format part dels actes de la Regata Cultural, el programa d’activitats per acompanyar l’arribada de la Copa Amèrica.
Durant tot el dia l’escenari de la fira ha acollit diverses animacions musicals amb DJ Yamamemaru i DJ Lidiuska, i hem gaudit de l’actuació de Núria Duran. I hem acabat el dia amb la música en directe de DJ JordiO Pinchadiscos en un ambient alegre i festiu que ha posat fi a la segona edició de Petit Mercat de Mercats tal com toca! Us esperem a tots i totes a la fira Mercat de Mercats a l’octubre!