Recepta de costellam de porc amb castanyes
dl., 23/10/2023 - 08:38
Ingredients (per a 4 persones)
1 kg de costellam de porc
24 castanyes cuites
4 grans d’all
2 cebes i un porro
½ pastanaga
Brou de carn o aigua
1 cervesa negra o de castanya
Moniatos
Gingebre en pols
Coriandre (opcional)
Oli d’oliva verge extra
Sal i pebre negra
Com que s'acosta la Castanyada, avui us duem una recepta on les castanyes donaran un toc especial.
Als mercats podeu trobar castanyes torrades o cuites que s’utilitzen per infinitat de plats, com ara dolços, pastissos o guisats. A més a més, contenen grans quantitats de potassi, fòsfor i carbohidrats, i són una gran font de proteïnes.
Ara, donem pas a la recepta de costellam de porc amb castanyes!
- Primer de tot comencem pelant les castanyes i les reservem.
- Seguidament, tallem el costellam a trossos regulars, el netegem de greix, el salpebrem, l’enrossim en una cassola i el reservem.
- A la mateixa cassola, sofregim ceba, all, porro i pastanaga.
- Incorporem la carn, li donem un parell de voltes, aboquem la cervesa i el brou i deixem que faci xup-xup a foc suau uns 30-45 minuts.
- A tres quarts de cocció, afegim una dotzena de castanyes i ho rectifiquem de sal i pebre.
- A continuació, enfornem els moniatos amb pell i una cabeça d’alls. Un cop rostits, els pelem i els barregem amb la carn en un bol amb gingebre en pols, sal, pebre oli i coriandre trinxat.
- Finalment servim la barreja resultant amb les castanyes senceres reservades.
Consells
- La millor manera de conservar les castanyes és crues, ja sigui dins de la nevera o dins d’un pot de vidre i cobertes de sorra.
- Quan aneu al mercat a comprar les castanyes, fixeu-vos bé que estiguin brillants i fermes.
- Perquè no saltin quan les posem al foc de la paella, cal fer-los-hi un tallet profund amb la punta del ganivet abans de torrar-les.
Ja us podeu posar el davantal i a cuinar!
Recepta extreta del llibre Temps de mercats Vol 2.