Recepta de lluç amb salsa verda
dc., 16/08/2023 - 08:02
Avui us duem una recepta perquè seguiu una dieta equilibrada sense perdre la possibilitat de gaudir de plats exquisits. Es tracta d’un lluç amb salsa verda, un plat del segon volum de la guia-receptari 'Temps de mercats'.
Ingredients (per a 4 persones):
- 1 lluç gran
- ½ l d’aigua o fumet
- 6 grans d’all
- Oli d’oliva verge extra
- Sal i pebre negre
- ½ manat de julivert
- 4 cullerades de julivert picat
- 1 manat d’espinacs
- Vi blanc sec
- 1 cullerada de farina
Elaboració:
- Arrenqueu el fumet al bull i afegiu-hi les fulles d’espinacs ben netes.
- Recupereu l’ebullició i, 1 minut més tard, el fumet s’haurà tenyit de verd. Coleu el líquid resultant, i descarteu els espinacs.
- Talleu o demaneu al mercat el lluç a rodanxes o rodelles, renteu-lo, salpebreu-lo i reserveu-lo.
- En una cassola, aboqueu-hi un bon raig d’oli i els alls pelats i picats o laminats.
- Quan agafin color, afegiu-hi la farina i deixeu-la cuinar 1 minut. Tot seguit, afegiu-hi la meitat del julivert, mulleu-ho amb el vi i deixeu que s’evapori.
- Evaporat l’alcohol, incorporeu-hi el fumet i que cogui 5 minuts.
- Després, afegiu-hi les rodelles de lluç salpebrades i cuineu-les 5 minuts per cada banda.
- Rectifiqueu-ho de sal, apagueu el foc i acabeu amb la resta del julivert trinxat pel damunt.
Si us ha agradat la proposta i en voleu saber més, podeu consultar el segon volum de 'Temps de mercats'.