Receptes saludables per no caure en la temptació pel Dia del Dònut!
Avui és el Dia del Dònut! Per a celebrar-ho, us portem tres receptes per preparar a casa fàcilment de la mà de tres influencers de cuina. A més a més, son aptes per a persones veganes i celíaques!
En primer lloc, la Lucía, especialista en rebosteria saludable, ens ensenya a fer dònuts de llimona amb xocolata blanca (sense sucre). El millor de tot d’aquesta recepta és què es pot fer al microones.
INGREDIENTS (per a quatre persones)
- 1 ou.
- 50 g formatge batut (o iogurt).
- Ratlladura de llimona.
- 30 g eritritol (pots utilitzar qualsevol altre edulcorant).
- 60 g farina d'arròs (o d'avena).
- 5 g llevat.
- 50 g xocolata blanca sense sucre.
PAS A PAS
- Pas 1: Barrejar l'ou amb el formatge batut o iogurt (pot ser normal, grec o vegetal) i l'edulcorant (en aquest cas eritritol) més la ratlladura de llimona.
- Pas 2: Després, afegir el llevat i la farina d'arròs.
- Pas 3: Una vegada feta la barreja, passar al motlle i cuinar al microones uns 2-3 minuts a baixa potència.
- Pas 4: Un cop fet el dònut, fondre la xocolata blanca, cobrir els dònuts i deixar refredar.
I ara la Blanca García - Orea Haro ens ensenya a preparar un dònut de taronja (o mandarina) sense farina, sucre, edulcorant, gluten ni làctics. La Blanca és nutricionista i ha escrit diversos llibres com Las recetas de Blanca, Dime qué comes y te diré qué bacterias tienes o Dime qué como ahora.
INGREDIENTS
- 2 ous.
- 65 g d'ametlla (o farina d'avena).
- 2 plàtans.
- 1 mandarina petita o 2 grillons de taronja.
- 1 culleradeta de llevat en pols i una mica de bicarbonat (així es fan més grans).
- Canyella Ceylán.
Per la cobertura necessitem:
- 6 unces de xocolata (85% de cacau) més 1 culleradeta d'oli de coco o d’oliva.
- Crema d'ametlla, crema d'avellanes.
- Coco ratllat.
- Festucs.
PAS A PAS
- Pas 1: Només cal barrejar-ho tot amb una batedora de mà i afegir-ho al motlle (menys la xocolata, que la posarem després).
- Pas 2: Posar el motlle al forn (prèviament escalfat) durant 20 minuts a 200 graus a dalt i a baix.
- Pas 3: Fondre la xocolata amb l'oli, 1 minut i mig al microones, a 900w.
- Pas 4: Després de treure els dònuts del forn, posar un paper de forn damunt d'un plat, afegir la xocolata fosa per damunt dels dònuts i posar-ho a la nevera perquè es refredin.
El plàtan pot ser substituït per altres fruites o hortalisses com la poma (rostida) o la pastanaga.
Per finalitzar, la Gloria, especialitzada en alimentació vegana, ens ensenya a preparar el seu dònut de canyella! Al seu Instagram té més de mig milió de seguidors i ha escrit llibres sobre alimentació vegana, com Veggie Christmas IV.
INGREDIENTS (8 dònuts):
Per a la massa:
- 150 g de farina de blat.
- 80 g de sucre o eritritol.
- 1 culleradeta de llevat tipus Royal.
- 1 polsim de sal.
- 1/2 culleradeta de canyella en pols.
- 150 ml de llet de soja.
- 40 g plàtan picat o 40 g de compota de poma.
- 20 g de mantega vegetal fosa.
- Essència de vainilla.
Per a la cobertura:
- 60 g de sucre o eritritol.
- 1/2 culleradeta de canyella en pols.
- 25 g de mantega vegetal fosa.
- 1 culleradeta de llet de soja.
PAS A PAS
- Pas 1. Preescalfar el forn a 180 °C.
- Pas 2. En un bol barrejar la farina amb el llevat, la sal, el sucre i la canyella.
- Pas 3. Incorporar la llet de soja, el plàtan picat, l'essència de vainilla i la mantega vegetal fosa. Barrejar bé amb les varetes fins que la massa estigui homogènia.
- Pas 4. Repartir la massa en el motlle de dònuts i posar al forn (calor a dalt i a baix) durant uns 13-14 minuts a 180 °C (o fins que l'escuradents surti sec).
- Pas 5. Treure el motlle del forn i deixar temperar els dònuts uns 10 minuts abans de desemmotllar-los.
- Pas 6. Mentrestant, preparar dos bols. En un fondre la mantega juntament amb una culleradeta de llet de soja i, en l'altre, barrejar el sucre amb la canyella.
- Pas 7. Desmotllar els dònuts i deixar-los refredar per complet sobre una reixeta.
- Pas 8. Una vegada els dònuts estiguin freds, pinzellar amb la mantega i, seguidament, passar-los per la mescla de sucre i canyella.
- Pas 9. Es poden guardar fins a dos dies fora de la nevera o congelar-los.
Sorprèn la teva gent més pròxima amb aquests dònuts i gaudeix d’aquest producte tan llaminer!