Logo Ajuntament de Barcelona

Selecciona idioma

  • Català
  • Castellano
  • English

Altres webs de l'Ajuntament de Barcelona

L'Ajuntament
Contacte
Tràmits
Treballa a l'Ajuntament
Noticies
Agenda
Mapa
Com s'hi va
Vés al contingut

Mercats de Barcelona

Inici
Menu navigation instructions

Instructions for screen readers and keyboard users

This menu requires arrow keys to be able to use it. The menu has up to three levels:

  • First level: main menu options
  • Second level: sub-options for elements from the first level
  • Third level: sub-options for elements from the second level

Browsing instructions:

  • Browse using the horizontal arrow keys on the first level of the menu.
  • Display and browse on the second level using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the first level.
  • Use the right arrow key to display the third level.
  • Browse the third level by using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the second level.
  • Alternatively, use the Enter key to display any level.
  • Els mercats
    Els mercats
    • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Motor
      • Ànima
      • Sostenibilitat
    • Mercats municipals alimentaris
    • Mercats municipals no alimentaris
    • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Digitalització dels mercats
      • Recull la teva compra. Armariets
      • Ocupació dels mercats
      • Altres serveis a domicili
    • Compra en línia: Mercats a un clic
    • Agenda d'activitats
    • Imatges de mercat
  • Som de mercat
    Som de mercat
    • El blog
      • El blog
      • El blog
      • Receptes i consells
      • Productes de temporada
      • Disfruta els mercats
      • Mercats amb tu
    • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Per a les escoles i instituts
      • Agents educadors
      • Reptes en família
      • Aules de Mercat
      • Notícies àmbit educatiu
      • Contacte
    • Activitats als Mercats
    • Subscriu-te a la newsletter
  • Professionals
    Professionals
    • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Ordenança de mercats
      • Vols treballar al mercat?
      • Vols ser un comerç de mercat?
      • Subhastes
      • Tràmits
      • Rebut del canon
      • Subvencions
      • Infomercats
      • Full informatiu
      • Notícies per a comerciants
    • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Notes de premsa
      • Publicacions
      • Aparició a mitjans
      • Filmacions i fotografia als mercats
    • Dades de mercats
    • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Perfil del contractant
      • Tràmits i serveis
  • L'Institut
    L'Institut
    • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Història dels mercats
      • Estatuts
      • Normativa
      • Pla municipal de mercats
      • Els mercats dins del Pla estratègic municipal
      • Resum anual IMMB
      • Òrgans de Govern
    • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Federació de Mercats Municipals de Barcelona
      • Associacions de comerciants de mercats
      • Mercabarna
      • Gremis
    • Què fem?
      • Què fem?
      • Què fem?
      • Transformació física
      • Transformació digital
      • Mercats sostenibles
      • Promovem la salut i els espais inclusius
      • Accions de dinamització comercial i cohesió social
      • Difusió i relacions institucionals
    • Projectes transversals
    • Transparència
    • Contacte
  • Actualitat
    Actualitat
    • Notícies
    • Connecta't als Mercats
    • Canal Mercats TV
Menu navigation instructions

Instructions for keyboard users

This menu requires arrow keys to be able to use it. The menu has up to three levels:

  • First level: main menu options
  • Second level: sub-options for elements from the first level
  • Third level: sub-options for elements from the second level

Browsing instructions:

  • Browse using the vertical arrow keys on the first level of the menu.
  • Use the right arrow key to display the second level.
  • Browse on the second level using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the first level.
  • Use the right arrow key to display the third level.
  • Browse the third level by using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the second level.
  • Alternatively, use the Enter key to display any level.
  • Els mercats
    Els mercats
    • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Motor
      • Ànima
      • Sostenibilitat
    • Mercats municipals alimentaris
    • Mercats municipals no alimentaris
    • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Digitalització dels mercats
      • Recull la teva compra. Armariets
      • Ocupació dels mercats
      • Altres serveis a domicili
    • Compra en línia: Mercats a un clic
    • Agenda d'activitats
    • Imatges de mercat
  • Som de mercat
    Som de mercat
    • El blog
      • El blog
      • El blog
      • Receptes i consells
      • Productes de temporada
      • Disfruta els mercats
      • Mercats amb tu
    • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Per a les escoles i instituts
      • Agents educadors
      • Reptes en família
      • Aules de Mercat
      • Notícies àmbit educatiu
      • Contacte
    • Activitats als Mercats
    • Subscriu-te a la newsletter
  • Professionals
    Professionals
    • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Ordenança de mercats
      • Vols treballar al mercat?
      • Vols ser un comerç de mercat?
      • Subhastes
      • Tràmits
      • Rebut del canon
      • Subvencions
      • Infomercats
      • Full informatiu
      • Notícies per a comerciants
    • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Notes de premsa
      • Publicacions
      • Aparició a mitjans
      • Filmacions i fotografia als mercats
    • Dades de mercats
    • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Perfil del contractant
      • Tràmits i serveis
  • L'Institut
    L'Institut
    • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Història dels mercats
      • Estatuts
      • Normativa
      • Pla municipal de mercats
      • Els mercats dins del Pla estratègic municipal
      • Resum anual IMMB
      • Òrgans de Govern
    • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Federació de Mercats Municipals de Barcelona
      • Associacions de comerciants de mercats
      • Mercabarna
      • Gremis
    • Què fem?
      • Què fem?
      • Què fem?
      • Transformació física
      • Transformació digital
      • Mercats sostenibles
      • Promovem la salut i els espais inclusius
      • Accions de dinamització comercial i cohesió social
      • Difusió i relacions institucionals
    • Projectes transversals
    • Transparència
    • Contacte
  • Actualitat
    Actualitat
    • Notícies
    • Connecta't als Mercats
    • Canal Mercats TV
  1. Inici

`Romescada´ de bacallà i oli de julivert

dv., 27/09/2024 - 08:51
bacallà
etiquetes
Peix i marisc
categories
Receptes i consells
Segon Plat
Dificultat mitjana

Ingredients: 

  • 600 g de bacallà, de la part de la cua

  • Una làmina de pasta de full

  • Un ou per pintar la pasta de full

  • Un manat de julivert

  • Oli d'oliva

  • Flor de sal

Ingredients pel romesco:

  • 1 cap d'alls

  • 5 tomàquets

  • Una torrada de pa

  • 50 g d'avellanes torrades

  • 20 g d'ametlles torrades

  • 1 nyora

  • 1 cullerada de pebre vermell

  • 2 cullerades soperes de vinagre

  • Un manat petit de julivert

  • Sal

  • 100 ml d’oli d’oliva

Avui us portem una recepta de bacallà que segur que us agradarà! I que millor que preparar-la amb producte arribat directament des de les costes de Noruega? El consum regular d’aquest peix aporta múltiples beneficis, ja que és ric en àcids omega-3, proteïnes d’alt valor biològic, i minerals com el seleni i el fòsfor. També és una font excel·lent de vitamines del grup B, especialment B6 i B12, que contribueixen a reduir els nivells de colesterol i a millorar la salut cardiovascular.

I per si això fos poc, el bacallà és també un peix molt versàtil a la cuina, ideal per a diverses preparacions: a la planxa, al forn, en croquetes, amb samfaina, a la llauna, en sopes, en bunyols, i de moltes altres formes. Avui us proposem una 'Romescada' de bacallà amb oli de julivert, per preparar-la correctament, cal tenir en compte el següent:

Elaboració pel romesco:

  • Comenceu tallant la nyora per la meitat i posant-la en aigua tèbia. Deixeu-la hidratar durant un mínim d’una hora.

  • Preescalfeu el forn a 180 ºC. Col·loqueu un cap d'alls i els tomàquets en una safata i rostiu-los durant 45 minuts.

  • Un cop els alls i tomàquets estiguin rostits, peleu els alls i poseu les dents sense pell al got de la batedora. Afegiu-hi els tomàquets rostits, el pa, les avellanes, les ametlles, la carn de la nyora, les fulles de julivert, pebre vermell, vinagre, oli i sal. Tritureu-ho tot fins a obtenir una pasta fina. Si la barreja és massa espessa, afegiu-hi una mica d'aigua per facilitar el triturat.

  • Tritureu les fulles de julivert amb oli d'oliva i un punt de sal fins a obtenir l’oli de julivert.

Elaboració del plat

  • Comenceu separant la pell de la carn del bacallà. Reserveu la carn per més tard.

  • Talleu i estireu la pell del bacallà sobre un paper de forn. Tapeu-la amb un altre paper de forn i enforneu-la durant 20 minuts a 140 °C. Un cop cuita, deixeu-la refredar completament i guardeu-la en un lloc sec per evitar la humitat.

  • Talleu la pasta de full en rodones i pinteu-les amb ou batut. Enforneu-les durant 15 minuts a 180 °C fins que estiguin daurades i cruixents. Reserveu-les.

  • Passeu la carn del bacallà per la graella. No us preocupeu si es trenca, ja que volem obtenir una textura esmicolada.

  • Pinteu les rodones de pasta de full amb la salsa romesco. A sobre, afegiu el bacallà esmicolat, un toc de flor de sal, i acabeu amb l’oli de julivert i la pell cruixent del bacallà.

No us perdeu aquesta oportunitat i prepareu aquest plat a casa amb bacallà noruec. Per a més informació i més receptes, no dubteu a visitar la pàgina web dels Productes del Mar de Noruega.

 

Categories

Disfruta els mercats
Mercats amb tu
Productes de temporada
Receptes i consells
Barcelona City Council logo
  • Ajuntament de Barcelona
  • Accessibilitat
  • Avís Legal