Suquet de rap amb gambes
• Rap 600 gr
• Gambes o llagostins grans 4 unitats
• Ceba 100 gr
• Patata 200 gr
• Tomàquet pera madur 200 gr
• Julivert ( un manat)
• Alls 3 dents
• Ametlles 50 gr
• Xocolata negra 5 gr
• Brou de peix 1’5 litres
• Brandi o Conyac
1) Pelar les gambes guardant els caps i deixant-los la cua com a decoració. Reservar
2) Tallar ceba en brunoise (daus molt petits)
3) Rallar el tomàquet per extreure tota la polpa
4) Sofregir la ceba en una cassola baixa (serà la cassola on farem el suquet)
5) En un altre cassola petita sofregir els caps de les gambes amb una mica d’oli. Quan estiguin ben daurats afegir un rajolí de conyac o brandi i deixar que s’evapori una mica.
6) Un cop els caps de gamba estan ben sofregits colarem el suc per un colador i el reservarem.
7) Seguim sofregint la ceba i hi afegim el tomàquet rallat. Sofregim fins que s’evapori l’aigua del tomàquet i aquest perdi l’acidesa.
8) Fem una picada amb els alls, el julivert, la xocolata, les ametlles i el suquet de les gambes.
9) Posem el brou de peix en la cassola que tenim el sofregit i deixem reduir. Quan encara està fred, hi posarem les patates trencant-les amb el ganivet per a que deixin anar el midó i ens ajudin a espessir la salseta.
10) Quan comenci estigui bullint i les patates s’hagin cuit bé i la seva textura sigui suau i afegirem el rap i el courem 5 minuts. El rap serà cuit quan sigui blanc i no tingui trossos de carn transparents. (és important posar-los el temps just per a no coure’l massa i assecar-lo).
11) Per al toc final hi afegirem la picada per a que ens acabi d’espessir la salsa I aporti més gust. Tapem la cassola per a que es mantingui calenta 3 minuts abans de servir.
12) Marcarem les gambes d’un costat i l’altre i les posarem al plat un cop servit el suquet.
RECEPTA CEDIDA PER L'ESPAI CUINA'M