Una gran diversitat d’hamburgueses el teu abast
En l'actualitat, les hamburgueses s'han consolidat com a protagonistes en molts plats, arribant fins i tot a formar part dels menús de prestigiosos restaurants. Encara que l'origen exacte de les hamburgueses és objecte de debat, es considera que els seus orígens més recents es troben als Estats Units.
'De què vols l'hamburguesa'? De ben segur que és una pregunta que t'han fet sovint, ja que la seva versatilitat permet un ampli ventall d'opcions, des de la tria de l'ingredient principal (vedella, pollastre, porc, llegums, verdures...) fins als complements (ceba, tomàquet, formatge, cansalada...). Per als més atrevits, també es poden afegir ingredients com els festucs, les panses, els pinyons, els calçots o la tòfona. A l'hora de preparar les hamburgueses, no hi ha normes!
En el bulliciós Mercat de Sant Antoni, entre les parades trobem a la Judit de l'establiment Robert i Cristina, especialitzats en productes d'aviram. La Judit ens explica com elaboren les seves hamburgueses: "Primer, agafem una cuixa de pollastre, la desossem i la piquem. Després, hi posem la sal i la preparem amb els ingredients que volem afegir-hi". Aquest procés requereix aproximadament una hora.
A Robert i Cristina ofereixen una àmplia gamma d'hamburgueses, des de les clàssiques fins a les més sofisticades. Des de la tradicional hamburguesa de pollastre fins a les hamburgueses de rocafort, escalivada, ceba amb carabassó, alls tendres, bacó amb formatge i gall dindi. A més, presenten creacions de temporada, com l’hamburguesa de calçots amb salsa romesco.
I al Mercat del Ninot parlant amb en Bernat, propietari de El Pagès, on elaboren fins a una cinquantena d'hamburgueses que van variant segons la temporada i les peticions de la seva clientela.
El Bernat ens explica que les hamburgueses més populars són "la clàssica de pollastre i la de pollastre amb formatge edam, sobretot pels més petits". I no podem passar per alt les varietats de temporada, com la de calçots amb salsa de romesco o la de carxofes amb pernil ibèric”.
"Es poden cuinar de moltes maneres: a la fregidora d'aire, al forn o a la graella", explica en Bernat. "Són pràctiques i fàcils de cuinar, i es poden acompanyar amb una infinitat d'aliments." A El Pagès, no només podreu triar la vostra hamburguesa, sinó que també la podreu gaudir immediatament al mateix establiment. Us la serviran amb un acompanyament de verdures o llegums a la vostra elecció!
I si t'agrada més el peix, als mercats de Barcelona trobareu una àmplia selecció de propostes, com les hamburgueses de salmó, tonyina, bacallà o llobarro. Sovint es complementen amb ingredients frescos com llimona, anet, espinacs i alvocat, que no només realcen el sabor natural del peix, sinó que també aporten més nutrients. I si segueixes una dieta vegetariana o vegana, podràs apostar per les hamburgueses de llenties, cigrons, bolets, quinoa i remolatxa una alternativa a la carn i el peix.
Els mercats de Barcelona us ofereixen una infinitat d'opcions d'hamburgueses per a tots els gustos, des de les més clàssiques fins a les més creatives i innovadores. Ja sigui que preferiu hamburgueses de carn, peix, o vegetals, hi ha una gran varietat d'opcions per explorar! Us perdreu l'oportunitat de trobar la vostra preferida?