Arrenca la tercera edició de Petit Mercat de Mercats a Provençals!
Mercat de Mercats, la fira del producte i de la gastronomia de Barcelona, ha arribat avui al mercat de Provençals amb una versió adaptada: el Petit Mercat de Mercats! Avui divendres 16 de maig i demà dissabte, la fira ofereix activitats per a tota la família, tapes de mercat i productes de proximitat del mercat de Provençals.
Avui el dia ha començat amb la xerrada ‘Menja bé i viu millor’, a càrrec de l’Institut dels Aliments de Mercabarna, on cinc alumnes han presentat un menú basat en la primavera, sostenible i inspirat en receptes tradicionals de Catalunya, amb ingredients de proximitat i de temporada: crema de pèsols amb menta i oli d’oliva verge extra de les Garrigues, mandonguilles vegetals amb samfaina i maduixes amb crema d’ametlles.

Al migdia ha arribat el torn del showcooking d’alta gastronomia Elena Cerezo, xef del restaurant Angle, guardonat amb una Estrella Michelin. La xef Elena Cerezo és una cuinera jove amb una sòlida trajectòria dins l’univers de Jordi Cruz. La seva proposta a Angle es basa en el respecte pel producte de temporada i en la recerca de l’equilibri entre sabors potents i subtils. Cada plat reflecteix la passió per una cuina d’alta precisió, alhora accessible i emotiva. La seva filosofia es defineix com a “alta gastronomia de consum quotidià”. Durant la fira, la cap de cuina Elena Cerezo acompayada de la responsable de pastisseria del restaurant, Lara Adell, han presentat 3 entrants elaborats amb productes de temporada i de proximitat: espàrrecs amb yuzu i parmesà, panipuri de calamar, i un prepostre de mandarina, alfàgrega i pinyons.
I abans de dinar, hem gaudit d’un tast guiat de cerveses Estrella Damm!
A l’hora de dinar, ens hem apropat a les propostes dels comerciants del mercat de Provençals. A l’estand de Soler Capella hem pogut tastar tortilla de blat farcida de carn de poltre rostida i melós de carn de poltre amb parmentier de patata i pernil ibèric; mentre que a Fruits secs VG i Polleria R. Ascaso hem descobert falàfel amb hummus, bec de gall i iogurt i cuixa de pollastre camper amb salsa teriyaki, ceba deshidratada, tomàquet cherry i arròs basmati. I per suposat, també hem gaudit amb les opcions del Nectari - amb una croqueta de pularda amb emulsió de pebre vermell i una botifarra de pagès amb ceba confitada i cansalada cruixent - i de la Creperie de Marione - amb creps de xocolata, dolç de llet, fruites a escollir i nata.
La tarda ha continuat amb un taller de pizzes saludables amb Broccopizza by Elena, on els participants han pogut elaborar una pizza saludable personalitzada amb una base de verdures, i amb ingredients com tomàquet, formatge, cogombre, tomàquet cherry, pepperoni, ruca o pesto.
A les 18 h hem assistit al col.loqui de la Guia 2025 de la Restauració de Barcelona amb Eva Ballarin, Carles Gaig, Josep Lluís Clotet i Sergio Gil.
I per acabar, hem après a preparar combinats amb sabor i equilibri de la mà de Royal Bliss.

Un gran dia en què el producte de mercat ha estat el gran protagonista! Tapes dels bars i restaurants de la ciutat i, una barra de begudes i de Cinzano Vermouth, una zona de barbacoes per cuinar el producte fresc venut pels comerciants del mercat, un espai per gaudir de les degustacions… Tot preparat per gaudir de la cultura gastronòmica de la ciutat a tots els nivells!
Durant tot el dia també hem celebrat la música, amb les actuacions dels DJ Pinchadiscos feat JordiO i Sr. Monk, la L4 Band i la DJ Queen Yasmeen. I la canalla s’ho ha passat d’allò més bé amb el contacontes ‘L’armariet dels colors’.
Us esperem demà amb el showcooking de Paco Méndez del restaurant COME (12 h), el taller infantil d’hamburgueses de la mà del Gremi de la Carn (13.30 h), l’inici del cicle ‘Mercats de Forquilla’ amb Juanba Agreda del restaurant Terraza Martínez (18 h) i un taller de galetes sense gluten i veganes amb Lorena Salas de Dates and Avocados (19.30 h).
