Com triar millor el meló i la síndria als mercats de Barcelona
El meló i la síndria són dues de les fruites d’estiu per excel·lència. Totes dues compleixen un dels objectius principals que tenim aquests dies calorosos: refrescar-nos. I és que la composició d’ambdues fruites, majoritàriament aigua, sumada a la dolçor que aporten, les converteix en les postres ideals per arrodonir un bon àpat estiuenc. A més, l’estiu és el millor moment per consumir tant meló com síndria, ja que és la seva temporada.
En aquest cas, totes dues fruites contenen poques calories i nombroses vitamines i minerals favorables pel nostre cos, així que incentivar el seu consum és molt positiu. Per a fer-ho, però, primer hem d’assegurar-nos que les peces que comprem estiguin en el seu estat òptim. Per això, triar-les bé a la fruiteria o al supermercat és molt important. Avui, dues paradistes dels mercats de Barcelona ens explicaran què és el més important a l’hora de comprar meló o síndria.
“És molt senzill”, assegura la Cristina Martorell, de la parada ‘Bo i Fresc’ del Mercat de Santa Caterina. Per ella, una de les claus per garantir que la fruita que comprem és bona és, primer, que el lloc on es compra tingui uns bons proveïdors que portin productes de qualitat. Després, un cop la fruita ja és al taulell, la Cristina explica que la confiança amb el fruiter o fruitera és molt important, i que demanar o deixar-se aconsellar és una de les millors alternatives a l’hora de triar les peces.

Una opinió que comparteix la Núria Massó, de Fruits Micó, al Mercat de la Boqueria, que assegura que, tot i que són dues fruites que durant aquesta època tenen molt èxit, “la clientela demana més síndria que meló”. Un cop ja tenim les fruites a casa, la Núria explica que cal “guardar-les sempre a la nevera perquè siguin fresques”.

En el cas de la síndria, també us deixem alguns trucs per orientar-vos millor a l’hora d’escollir-ne: eviteu síndries esquerdades o deformades, el millor és escollir una síndria amb la forma més rodona possible; igual que el meló, el pes d’una bona síndria ha de ser proporcional a la seva mida; abans de comprar-la, doneu-li uns cops amb els artells de la mà. Si el soroll que fa és buit i rotund, vol dir que la síndria està al seu punt de maduració.
Sigui com sigui, és clar que ambdues fruites són opcions ideals i totalment complementàries per a l’estiu. N’hi haurà que sigueu més de síndria, i d’altres que us agradarà més el meló, però el més important és que les inclogueu a la vostra dieta. I si poden ser de qualsevol fruiteria dels mercats de Barcelona, encara millor! Allà us atendran i aconsellaran de la millor manera perquè gaudiu del sabor refrescant d’aquestes fruites.
