Hummus de pèsols
- 200 g de pèsols
- 1⁄2 gra d’all
- Suc de 1/2 llimona
- 1 cullerada de tahini (pasta de sèsam)
- 2 cullerades soperes d’oli d’oliva verge extra (OOVE)
- Un polsim de pebre vermell dolç
Sabíeu que consumir llegums de manera habitual redueix els nivells de colesterol i triglicèrids i promou la salut cardiovascular? Els cigrons, les llentilles, les mongetes, els pèsols o les faves (entre d’altres) destaquen pels nutrients que aporten al nostre organisme i són una gran font de proteïna vegetal, amb menys grasses saturades que l’animal, a més de fibra i vitamines.
La seva versatilitat és un altre punt a favor: es poden incloure en qualsevol àpat i preparar-se de moltes maneres diferents (cremes, hamburgueses vegetals, amanides, hummus…). A més, el seu cultiu necessita molt poca aigua, així que també són aliments sostenibles i beneficiosos per al medi ambient.
D’entre tots els plats que es poden elaborar amb llegums, avui us proposem una recepta d’hummus de pèsols, dissenyada per Núria Bosch i Marina Garcia, dietistes-nutricionistes del CAP Barcelona Esquerra.
En els últims anys, l’hummus s’ha popularitzat gràcies a la seva senzillesa i riquesa nutricional. Tradicionalment elaborat amb cigrons, no se’n coneix amb exactitud l’origen: alguns asseguren que va néixer a l’antic Egipte, mentre que d’altres situen la seva aparició a l’època grega, on els cigrons eren molt presents en l’alimentació.
El que sí sembla clar és que, avui, l’hummus és un plat internacional que ha evolucionat! Els cigrons ja no són indispensables, i s’han incorporat ingredients com l’albergínia, les llentilles, la remolatxa… o els pèsols, que són els protagonistes de la recepta que us presentem.
Una recepta fàcil, fresca i plena d’energia que demostra que els llegums —també en forma d’hummus— són un aliat ideal per a una alimentació equilibrada.
Elaboració
- Tritureu tots els ingredients excepte el pebre vermell fins a obtenir una textura fina i homogènia.
- Serviu-ho amb un raig d’OOVE i empolsinar el pebre vermell per sobre.
- Podeu acompanyar-ho amb verdures crues (pastanaga, pebrot, cogombre...) o amb pa i torradetes.
