Logo Ajuntament de Barcelona

Selecciona idioma

  • Català
  • Castellano
  • English

Altres webs de l'Ajuntament de Barcelona

L'Ajuntament
Contacte
Tràmits
Treballa a l'Ajuntament
Noticies
Agenda
Mapa
Com s'hi va
Vés al contingut

Mercats de Barcelona

Inici
Menu navigation instructions

Instructions for screen readers and keyboard users

This menu requires arrow keys to be able to use it. The menu has up to three levels:

  • First level: main menu options
  • Second level: sub-options for elements from the first level
  • Third level: sub-options for elements from the second level

Browsing instructions:

  • Browse using the horizontal arrow keys on the first level of the menu.
  • Display and browse on the second level using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the first level.
  • Use the right arrow key to display the third level.
  • Browse the third level by using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the second level.
  • Alternatively, use the Enter key to display any level.
  • Els mercats
    Els mercats
    • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Motor
      • Ànima
      • Sostenibilitat
    • Mercats municipals alimentaris
    • Mercats municipals no alimentaris
    • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Digitalització dels mercats
      • Recull la teva compra. Armariets
      • Ocupació dels mercats
      • Altres serveis a domicili
    • Compra en línia: Mercats a un clic
    • Agenda d'activitats
    • Imatges de mercat
  • Som de mercat
    Som de mercat
    • El blog
      • El blog
      • El blog
      • Receptes i consells
      • Productes de temporada
      • Disfruta els mercats
      • Mercats amb tu
    • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Per a les escoles i instituts
      • Agents educadors
      • Reptes en família
      • Aules de Mercat
      • Notícies àmbit educatiu
      • Contacte
    • Activitats als Mercats
    • Subscriu-te a la newsletter
  • Professionals
    Professionals
    • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Ordenança de mercats
      • Vols treballar al mercat?
      • Vols ser un comerç de mercat?
      • Subhastes
      • Tràmits
      • Rebut del canon
      • Subvencions
      • Infomercats
      • Full informatiu
      • Notícies per a comerciants
    • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Notes de premsa
      • Publicacions
      • Aparició a mitjans
      • Filmacions i fotografia als mercats
    • Dades de mercats
    • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Perfil del contractant
      • Tràmits i serveis
  • L'Institut
    L'Institut
    • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Història dels mercats
      • Estatuts
      • Normativa
      • Pla municipal de mercats
      • Els mercats dins del Pla estratègic municipal
      • Resum anual IMMB
      • Òrgans de Govern
    • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Federació de Mercats Municipals de Barcelona
      • Associacions de comerciants de mercats
      • Mercabarna
      • Gremis
    • Què fem?
      • Què fem?
      • Què fem?
      • Transformació física
      • Transformació digital
      • Mercats sostenibles
      • Promovem la salut i els espais inclusius
      • Accions de dinamització comercial i cohesió social
      • Difusió i relacions institucionals
    • Projectes transversals
    • Transparència
    • Contacte
  • Actualitat
    Actualitat
    • Notícies
    • Connecta't als Mercats
    • Canal Mercats TV
Menu navigation instructions

Instructions for keyboard users

This menu requires arrow keys to be able to use it. The menu has up to three levels:

  • First level: main menu options
  • Second level: sub-options for elements from the first level
  • Third level: sub-options for elements from the second level

Browsing instructions:

  • Browse using the vertical arrow keys on the first level of the menu.
  • Use the right arrow key to display the second level.
  • Browse on the second level using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the first level.
  • Use the right arrow key to display the third level.
  • Browse the third level by using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the second level.
  • Alternatively, use the Enter key to display any level.
  • Els mercats
    Els mercats
    • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Motor
      • Ànima
      • Sostenibilitat
    • Mercats municipals alimentaris
    • Mercats municipals no alimentaris
    • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Digitalització dels mercats
      • Recull la teva compra. Armariets
      • Ocupació dels mercats
      • Altres serveis a domicili
    • Compra en línia: Mercats a un clic
    • Agenda d'activitats
    • Imatges de mercat
  • Som de mercat
    Som de mercat
    • El blog
      • El blog
      • El blog
      • Receptes i consells
      • Productes de temporada
      • Disfruta els mercats
      • Mercats amb tu
    • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Per a les escoles i instituts
      • Agents educadors
      • Reptes en família
      • Aules de Mercat
      • Notícies àmbit educatiu
      • Contacte
    • Activitats als Mercats
    • Subscriu-te a la newsletter
  • Professionals
    Professionals
    • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Ordenança de mercats
      • Vols treballar al mercat?
      • Vols ser un comerç de mercat?
      • Subhastes
      • Tràmits
      • Rebut del canon
      • Subvencions
      • Infomercats
      • Full informatiu
      • Notícies per a comerciants
    • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Notes de premsa
      • Publicacions
      • Aparició a mitjans
      • Filmacions i fotografia als mercats
    • Dades de mercats
    • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Perfil del contractant
      • Tràmits i serveis
  • L'Institut
    L'Institut
    • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Història dels mercats
      • Estatuts
      • Normativa
      • Pla municipal de mercats
      • Els mercats dins del Pla estratègic municipal
      • Resum anual IMMB
      • Òrgans de Govern
    • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Federació de Mercats Municipals de Barcelona
      • Associacions de comerciants de mercats
      • Mercabarna
      • Gremis
    • Què fem?
      • Què fem?
      • Què fem?
      • Transformació física
      • Transformació digital
      • Mercats sostenibles
      • Promovem la salut i els espais inclusius
      • Accions de dinamització comercial i cohesió social
      • Difusió i relacions institucionals
    • Projectes transversals
    • Transparència
    • Contacte
  • Actualitat
    Actualitat
    • Notícies
    • Connecta't als Mercats
    • Canal Mercats TV
  1. Inici

Parlem sobre Mones de Pasqua, xocolata i pa amb Daniel Jordà i Raúl Bernal!

dc., 13/04/2022 - 09:26
categories
Disfruta els mercats

El 29 de març es va celebrar al Fossat del Mercat de Sant Antoni el concurs professional per trobar les millors Mones de Pasqua de Catalunya. Aquesta primera edició, presentada per Gessamí Caramés, es va dividir en dues categories: ‘Mona Tradicional de brioix’ (un premiat) i ‘Ou de Xocolata’ (tres premiats). 

 

El concurs va comptar amb un jurat d’alt nivell: Enric Rovira (Xocolateria Enric Rovira), Raúl Bernal (By La Paca), Daniel Jordà (Panes Creativos), Albert Daví (Chocovic), Sergi Vela (The Lab), Maria Cruz Barón (subdirectora de la Baking School Barcelona Sabadell) i Jesús Cerdan (Fills de Moretó). A més, va estar complementat per un jurat popular: Maria Masclans, presidenta de l’Associació de Comerciants del Mercat de Sant Antoni, i un padrí i el seu fillol.

 

Durant la jornada, vam tenir l’oportunitat de parlar amb dues persones del jurat: Raúl Bernal, mestre pastisser i xocolater, propietari de ‘By La Paca’ ambaixador de Chocovic, i Daniel Jordà, mestre forner i propietari de l’obrador ‘Panes creativos’.

 

En Daniel Jordà ens va parlar de la seva especialitat, el pa, i també del panettone i de les Mones de Pasqua. En primer lloc, ens va explicar que una bona mona tradicional ha de ser flonja, fàcil d’ingerir, amb un brioix alt, poques espècies i bon producte (bona mantega i oli), a banda de ser visualment atractiva.

 

Pel que fa al pa, Jordà ens va fer cinc cèntims de les claus d’un bon pa: ha de ser flonjo, però amb la molla forta i no pot ser massa blanc. Al seu canal de Youtube hi podreu trobar molts vídeos per endinsar-vos en l’elaboració del pa des de casa! Entre les varietats que ells elaboren a ‘Panes creativos’, s’hi engloba el pa d’olives amb nous, el pa de llegums, el pa de nous i panses, etc.

 

Jordà ens va descobrir també un producte que pot ser desconegut per alguns, el panettone de Pasqua, també anomenat ‘colomba’ en italià (emula la forma de colom). Els ingredients i l’elaboració d’aquest panettone i del tradicional són força semblant, tot i que el de Nadal és més carregat pel que fa als ingredients, porta és fruita i mantega, mentre que la colomba és més lleugera.

 

Raúl Bernal, que va ser nomenat millor mestre xocolater d’Espanya el 2011, elabora xocolates de tota mena de formes i gustos; figures de personatges i animals d’allò més divertits (micos, tortugues, pandes, hipopòtams…) i pastissos i postres ben variats. Bernal assegura que l’essencial per elaborar una bona figura de xocolata, tant pel que fa a l’estètica com al gust, és fer la feina ‘neta’ des d’un principi, seguir tots els passos correctament i amb molta cura. Bernal ens va explicar que, recentment, s’està centrant en figures d’animals, més petites, i que treballa molt amb la xocolata blanca.

 

Després de dedicar-se tants anys a elaborar figures de xocolata de tota classe, ens confessa que al concurs de ‘La Millor Mona de Pasqua de Catalunya’ esperava sorprendre’s una mica més amb les propostes dels concursants. Veurem si l’any que ve ho aconsegueixen!

 

Barcelona City Council logo
  • Ajuntament de Barcelona
  • Accessibilitat
  • Avís Legal