Primera fase de connexió dels tramvies

Les obres per connectar els tramvies comencen el 7 de març de 2022. El projecte preveu la instal·lació de tots els sistemes necessaris per a la circulació del tramvia, desde Glòries fins al carrer de Girona; la urbanització de l’avinguda Diagonal i l'arranjament de la banda mar del parc de les Glòries. Aquesta actuació suposarà una reordenació dels usos actuals d’aquests espais, implicaran una reducció del trànsit motoritzat privat i milloraran i ampliaran l’espai per a vianants, l’espai ciclable i les àrees verdes.

 

El tramvia i la urbanització de la Diagonal

Les obres del tramvia permetran, alhora, reurbanitzar la Diagonal, que donarà més espai al vianant i a la mobilitat sostenible. Així, la configuració de la Diagonal quedarà de la següent manera:

Entre el passeig de Sant Joan i el carrer de Lepant: al tronc central s’instal·larà la plataforma del tramvia, es construirà un carril bici bidireccional de 4 metres i s’ampliaran les voreres laterals (que passaran de 3 a 7,5 metres). La circulació del trànsit privat es reduirà a dos carrils per sentit, que se situaran als laterals de l’avinguda.

Entre el carrer de Lepant i el carrer Castillejos: es mantindrà la rambla i s’ampliaran les franges verdes laterals; la calçada del lateral muntanya tindrà el carrils per al tramvia, per al pas de serveis i un carril bici; la calçada mar comptarà amb el carril del tramvia i un més per als vehicles privats. Les voreres s’ampliaran de 3 a 7,5 metres.

 

El nou parc de les Glòries

La urbanització de tota la banda de mar del futur parc de les Glòries engloba el tram comprès entre els carrers de Cartagena i Badajoz i suposarà la construcció del nou intercanviador de transports de les línies T4, T5 i T6 del tramvia, diverses línies d’autobusos urbans i interurbans i l’intercanvi amb la parada Glòries de la línia 1 de metro. El parc guanyarà tres nodes de biodiversitat per facilitar la mobilitat de les espècies que integren l’ecosistema de les Glòries i uns jardins a l'entorn dels accessos de l’estació de metro de Glòries (L1).

 

Més informació:

Afectacions a la mobilitat

Procés d’acompanyament al veïnat