Barcelona Cultura

10 mirades cap a un disseny en trànsit en un món post-COVID

Conferències, xerrades

 L'Any Internacional Bigas Luna aterra a Barcelona el 19 de maig, amb el fòrum 10 mirades cap a un disseny en trànsit en un món post-COVID. Una trobada organitzada per l'Any Bigas Luna amb la col·laboració del Museu del Disseny de Barcelona, que se suma als actes d'homenatge del cineasta reivindicant la seva faceta menys coneguda, la de dissenyador industrial. Aquesta retrospectiva dedicada al director ha tret a la llum, amb les seves recerques, els aspectes menys coneguts del seu treball. D'aquesta manera, es repassarà la seva obra des de la gènesi, amb una nova mirada que aporta un enfocament inèdit sobre Bigas Luna, revelant els mètodes i les estratègies artístiques del creador.

A la Barcelona dels 70, Bigas Luna abans d'emprendre la seva carrera cinematogràfica, va contribuir al reconeixement del disseny a Barcelona juntament amb el dissenyador Carles Riart, amb el qual va fundar la botiga-estudi GRIS.

El fòrum tindrà com a fil conductor al Bigas dissenyador i visionari. Moderat pel dissenyador i arquitecte, Juli Capella, l'esdeveniment comptarà amb les ponències de Carles Riart, dissenyador i soci de Bigas Luna a GRIS; Fernando Amat, dissenyador i propietari de Vinçon; Ramón Bigas Balcells, dissenyador i expresident de l'ADI FAD (Associació de Dissenyadors Industrials del Foment dels Arts i el Disseny), i Òscar Guayabero, dissenyador i comunicador.

La segona part del fòrum se centrarà a imaginar el disseny del futur. Se sumaran als quatre ponents noves veus com Queralt Antú, fundadora d'Ovni Medialab; Adriana Zalacain, dissenyadora de moda i fundadora de CUS Barcelona; Ferran Mitjans i Oriol Armengou, fundadors i socis de Toormix; Bernardo Rivavelarde, artista digital i dissenyador gràfic i Kike Correcher dissenyador i fundador de Filmac i associat de VWDC2022.

Data: 

Dimecres 19 de maig, 18 h.

Lloc: 

En streaming pel canal de YouTube del museu

Preus: 

Activitat gratuïta.

Ajuntament de Barcelona