Barcelona Cultura

4a Trobada DeviCAT per a professionals dels viodejocs

Conferències, xerrades

DeviCat, Associació de Desenvolupadors i Editors de Viodejocs de Catalunya, organitza les quartes trobades adreçades a professionals del sector, on fer comunitat, compartir coneixements i generar intel·ligència col·lectiva amb l’ecosistema d’empreses i professionals dels videojocs.

  • 18 h. L'ecosistema SAGA (Saló del Gaming): Llengua, gènere i indústria, a càrrec de Susana Pérez (@SimValenciana), membre de l'executiva de Plataforma per la Llengua @llenguacat. Les comunitats són altaveus i juguen un paper molt important en la indústria del videojoc. La Plataforma per la Llengua amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, impulsen el SAGA, Saló del Gaming, per visibilitzar els videojocs, empreses, associacions, clubs i centres formatius del sector dels videojocs així com les competicions i les retransmissions d'esports electrònics en català. En aquest primer bloc de la trobada, Susana Pérez ens explicarà què pot fer i que està fent SAGA per la Indústria del Videojoc en català, qui són els principals actors de l'ecosistema SAGA i com treballen en xarxa. 
  • 18.45 h. TERRACOTTA: un post-mortem de Yin i Yang, a càrrec d'Iñaki Díaz, Fundador i Director Creatiu (@designatius/@appnormals). El projecte més ambiciós de l'estudi fins avui no sols es va prolongar durant més de 3 anys i va tenir les dificultats habituals d'un desenvolupament d'aquest tipus, sinó que a més va comptar amb altres problemes col·laterals i situacions totalment inesperades, a nivell professional i humà. Aquests factors desestabilitzadors van provocar buscar solucions creatives de tota mena i van tenir un impacte directe en la presa de decisions: de l'amenaça d'apropiació cultural o les barreres creatives davant un tema històricament sensible, a diversos conflictes legals... sense oblidar una pandèmia mundial amb la Xina en l'ull de l'huracà. El gameplay de Terracotta gira al voltant de la dualitat universal del taoisme i la cerca de l'equilibri entre Yin i Yang. Aquestes forces oposades i complementàries serviran també de fil conductor per a aquesta sessió, que aspira a compartir honestament amb la comunitat les lliçons apreses durant tot aquest procés, amb els errors comesos i un nombre probablement equivalent d’encerts.
  • 19.15 h. Networking a la terrassa, snacks & drinks.
Data: 

Divendres 26 de maig, 18 h.

Lloc: 

Disseny Hub Barcelona

Preus: 

Activitat gratuïta amb inscripció prèvia

Ajuntament de Barcelona