Barcelona Cultura

Acte de clausura de l'exposició Victor Papanek: La política del disseny

Altres

Amb motiu de la clausura el proper 2 de febrer de l'exposició Victor Papanek: La política del disseny, hem organitzat un acte obert a tothom, amb un programa d'activitats amb el que volem crear un espai de trobada amb diferents agents que han participat en l'exposició. La mostra s'ha pogut visitar des del 31 d'octubre de 2019 i ens ha portat a reflexionar sobre la política sobre dades i sobre els mitjans, les estructures socials digitals, la biotecnologia, la metodologia del disseny o design thinking, la sostenibilitat i la inclusió social amb una reflexió de fons: la importància del disseny com a eina política.

PROGRAMA

  • Presentació de la publicació Univers Papanek que recull totes les activitats que s'han realitzat en paral·lel a l'exposició (conferències, xerrades, converses, entrevistes, cròniques, etc.) i els projectes presentats per les escoles de disseny en el marc de l'exposició En el camí de Victor Papanek.
  • Presentació de les conclusions d'Els mons que fem. El passat 3 de desembre es van reunir al museu 20 agents locals a qui se'ls va convidar a conversar entre ells de forma distesa per explorar la politització del disseny en base a les premises de Victor Papanek. L’objectiu va ser relacionar converses clau que portessin als professionals del disseny a augmentar la responsabilitat sobre els mons que construïm.
  • Anunci dels projectes seleccionats entre els participants a l'exposició En el camí de Victor Papanek, mostra dels treballs fruit de dues propostes fetes pel museu a l’alumnat de diferents escoles de disseny. Hi haurà tres projectes seleccionats per la proposta El museu en clau Papanek (una relectura de les peces de les exposicions de disseny de producte i de disseny gràfic del museu per fer una senyalització efímera a partir de les tesis de sostenibilitat,  accessibilitat, codisseny i de codi obert de Victor Papanek)), i tres més per la proposta Jugant amb Papanek (dissenyar elements o entorns de jocs infantil per a espais exteriors seguint els supòsits plantejants per Papanek en aquest camp i que tingui en compte la política del joc a l’espai públic que ha engegat la ciutat de Barcelona). El museu farà públic el resultat de la votació realitzada per les escoles de disseny entre els 110 projectes presentats i en els que han participat 380 alumnes.

Us hi esperem!

Data: 

Divendres 31 de gener, 19 h

Lloc: 

Museu del Disseny de Barcelona

Preus: 

Entrada gratuïta

Ajuntament de Barcelona