Barcelona Cultura

Arriba la 9a edició de Llum BCN

Festivals
-

Llum BCN transforma per tercer any consecutiu el barri del Poblenou de Barcelona en un laboratori de recerca al servei d’artistes d’arreu del món, un gran museu a l’espai públic d’accés lliure, un esdeveniment únic a la ciutat. Una oportunitat per interactuar amb les superfícies i les diferents capes existents a l’espai urbà, on creadors que utilitzen la llum, el moviment, la realitat virtual o la intel·ligència artificial, exploraran noves formes i significats per a l’espai públic i eixamplaran els límits de les nostres percepcions. Un espai on desafiar els nostres sentits en una experiència sensorial d’alta intensitat i un experiment col·lectiu que cerca nous models de participació i convivència.

Enguany, els 23 artistes que participen en Llum BCN, s’uneixen a les 17 escoles d’art, disseny, il·luminació i arquitectura de Barcelona, en un gran esdeveniment que desafia les convencions i reivindica que la llum, la tecnologia digital o la imatge en moviment poden formar part del paisatge urbà de la ciutat sense estar al servei de la seva comercialització.

El Disseny Hub Barcelona és el punt d'informació del festival i on es podran veure els següents espectacles lumínics:

  • Metamorfosis. La proposta de Julio Le Parc és  un conjunt d’obres “que es metamorfosen, que cobren una nova vida, que volen, que es creen de nou afegint el temps passat i la complicitat que neix entre elles, projectades en una façana que imposa la seva forma”. Amb la unió d’aquestes obres, Le Parc ens vol transmetre “la idea de seqüència, d’allò que és inestable, del moviment, la llum, el color, d’allò modulable, de les superposicions en associació entre si i en simbiosi amb músiques de la meva predilecció.
  • The day we left fields de Tundra. Un frondós camp d’herba que representa la natura en una de les seves formes més bàsiques. Un prat flotant que penja de cap per avall del sostre del passadís de la sala B del Disseny HUB i oneja harmoniosament acompanyat d’un seguit d’efectes sonors i lumínics.
  • Fiat Lux.L’Estudi Antoni Arola ha creat  un espai espiritual a partir de l’arquitectura de la llum. En aquesta instal·lació lumínica immersiva el públic és part de l’espectacle i pot recórrer lliurement l’espai i interactuar amb els seus elements físics i analògics.
  • Museum of the Moon. Des dels inicis de la humanitat, la Lluna ha actuat com un mirall cultural de les nostres creences, coneixements i maneres de veure les coses. Al llarg dels segles, ha inspirat artistes, poetes, músics i escriptors d’arreu del món. Amb aquesta instal·lació, Luke Jarram ens acosta la Lluna fins a dipositar-la sobre l’estany del Disseny HUB Barcelona. Una lluna de set metres de diàmetre formada per imatges d’alta definició de la superfície lunar proporcionades per la NASA.

Aquest any el Llum BCN estrena una nova aplicació per dispositius mòbils, en la què hi haurà tota la informació de les instal·lacions artístiques de l’edició actual. L’APP també oferirà un espai per a la creativitat i la interacció. Els usuaris podran dibuixar en l’espai traços lumínics amb realitat augmentada. Aquests dibuixos es guardaran geolocalitzats i els podrà consultar tothom qui tingui l’aplicació instal·lada.

Data: 

Divendres 14 i dissabte 15 de febrer, de 19 a 24 h.
Diumenge 15 de febrer, de 19 a 23 h.

Aquests tres dies les exposicions del Museu tancaran a les 18 h (es podrà comprar entrada fins les 17.30 h).

Lloc: 

Disseny Hub Barcelona

Preus: 

L’accés a tots els espais és gratuït.

Ajuntament de Barcelona