Barcelona Cultura

Barcelona: Renaixença digital - [Digital Impact]

Jornades

En el marc de l’exposició Digital Impact, que s’inaugura el 28 d’abril, l’auditori del Disseny Hub acollirà la jornada Barcelona: Renaixença Digital, una proposta organitzada en col·laboració amb la Casa Batlló. Durant la jornada reflexionarem sobre el present i futur de l’art digital de Barcelona amb experts del sector a través de diferents ponències.

A la conferència Casa Batlló: el patrimoni del futur es presentarà la incursió de la Casa Batlló al món de l’art digital, una aposta que neix d’una nova visita immersiva pionera que ha desembocat en diferents col·laboracions amb artistes com Refik Anadol. Fins ara, aquestes propostes s’han materialitzat en l’experiència museística, en intervencions públiques i en noves obres d’art basades en els principis de Gaudí per projectar aquest Patrimoni de la Humanitat al futur inspirant-se en un geni innovador, avantguardista i avançat al seu temps.

Durant la jornada també coneixerem Gaudism: Gaudí reinterpretat per la Intel·ligència Artificial, una iniciativa artística d’Intel·ligència Artificial basada en els principis arquitectònics de Gaudí. El seu objectiu és dissenyar nous espais per aportar un confort i benestar que s’han perdut a les grans ciutats. Després del seu èxit mediàtic, els creadors de Gaudism ens expliquen com va néixer la idea, quin ha estat el seu recorregut i què ens depara un futur en el qual la Intel·ligència Artificial ha entrat per primer cop a la nostra vida quotidiana. 

La tercera ponència, Barcelona: Renaixença digital, posarà el focus en l’art digital barceloní, en la seva eclosió i les iniciatives més destacades. Analitzarem l’estat actual i les oportunitats de futur de l’art digital català a partir de la pregunta “Com podem aprofitar la intersecció entre art i innovació que actualment viu la ciutat?”.

Tancarem la jornada amb una entrevista del director del Museu del Disseny, Jose Luis de Vicente, a l’artista Refik Anadol, on explicarà com va ser el making of de l’obra Living Architecture.

Data: 

Dimecres 3 de maig, 18 h

Lloc: 

Disseny Hub Barcelona

Preus: 

Entrada gratuïta amb inscripció prèvia

Ajuntament de Barcelona