Barcelona Cultura

Casal d'estiu Xup-Xup (7-12 anys)

Casals
-

El Museu del Disseny de Barcelona i Tantàgora organitzen el XUP-XUP, una proposta creativa estiuenca adreçada a nens i nenes de 7 a 12 anys durant dues setmanes de juliol. Cada setmana (de dilluns a divendres), farem activitats al voltant de temes com la literatura, la música, l’art o el disseny.

Els participants viuran intensament relats i aventures, construiran algun objecte relacionat, inspirant-se en les col·leccions del museu, i també practicaran aspectes de la comunicació oral i escrita.

Setmana de 6 al 10 de juliol. Amb Júlia Solans
GUIA DE CAMP D’ÉSSERS SINGULARS 

Des de temps immemorials, els homes i les dones hem cregut que les forces de la natura eren genis, esperits, o divinitats, els uns bons, els altres dolents. Són els anomenats éssers fantàstics. Quin nom tenen? com són? on se’ls pot trobar? què se’n sap? algú els ha vist? Per guardar totes les descobertes farem una guia que confeccionarem durant la setmana del Xup-xup, t’hi apuntes?

Objectius: Anar a la recerca de personatges diminuts procedents de la tradició, gens coneguts per ells, amb l’excusa d’ajudar un gegant a aconseguir els seu objectiu. Aprendre a documentar-se i a compilar informació.  Conèixer un fil argumental que els assistents podran anar refent amb les seves aportacions. Realitzar una guia de camp pròpia que cadascú es podrà endur.

Setmana del 13 al 17 de juliol. Amb Josep Abril
EL VESTIT NOU DE... 

Un dels contes més coneguts el va escriure Andersen i el va titular El vestit nou de l’emperador. El protagonista del conte buscava desesperadament el millor vestit nou per a ell. Amb El vestit nou de... us proposem fer un vestit nou per a personatges de ficció, personatges que han nascut entre les pàgines dels llibres. El nostre repte serà reproduir les vestimentes de la nena d’ Irene la valenta , del nen de El paseo de un distraído , de la noieta Matilda, etc. amb l’ajuda de teles, tisores, patrons, maniquins, agulla, fil, etc.

Objectius: Apropar-se a la costura i els seus estris. Adquirir destresa per cosir. Conèixer diferents personatges de ficció.

El Xup-Xup d’Estiu és una coproducció de Tantàgora i el Museu del Disseny de Barcelona.

Lloc: 

Museu del Disseny de Barcelona.
Horari: de 9 h a 14 h.

Preus: 

90 € la setmana
INSCRIPCIONS: del 25 d’abril al 30 de juny.
Les inscripcions es tramitaran per ordre d’arribada.
Per tal de d’assegurar-vos la plaça procediu a la reserva de plaça al Xup – Xup en aquest formulari
Cal adjuntar la documentació següent: Autorització signada (descarregar); Tarjeta sanitària.
SOL·LICITUD DE BEQUES: Només es podrà fer la sol·licitud de manera telemàtica a través del web de l’Ajuntament de Barcelona.
MÉS INFORMACIÓ: elisenda@tantagora.net / 93 213 59 91 www.artiparaula.com

Ajuntament de Barcelona