Barcelona Cultura

Casal d'estiu Xup-Xup (7-12 anys)

Casals
-

El Museu del Disseny de Barcelona i Tantàgora organitzen el XUP-XUP, una proposta creativa estiuenca adreçada a nens i nenes de 7 a 12 anys durant dues setmanes de juliol. Cada setmana (de dilluns a divendres), farem activitats al voltant de temes com la literatura, la música, l’art o el disseny.

Setmana del 4 al 8 de juliol
IL·LUSTRANT...
Amb Cristina Picazo

La gent de la meva escala, escrit per Roser Ros, és un llibre que parla d’una comunitat de veïns: la Xesca que no xiscla, el Jofre que és petit, l’Anton que té tanta son, l’Angelina amb les seves trenes, la Miranius i la seva àvia …  Escales que pugen i baixen, personatges menuts i mitjans, pisos plens d’històries i terrats amb molta concurrència. Però… i quina cara tenen aquests veïns? Com és casa seva? Com és el terrat de l’edifici? Al llarg d’una setmana els nens i nenes del Xup-Xup, inspirant-se en les microhistòries poètiques d’aquest llibre, il·lustraran aquesta escala de veïns tan singular.

Objectius: potenciar les capacitats creatives dels nens i nenes, experimentar de manera desacomplexada amb la poesia, practicar la il·lustració.

Cristina Picazo fa 25 anys que il·lustra llibres per a infants i fa llibres de manualitats. Una altra de les seves grans passions són els infants. Dibuixant per a ells treu a passejar el seu costat infantil i curiós que encara vol jugar.

Setmana de l'11 al 15 de juliol
DISSENY BAND
Amb Azuzena Moya

Quan passeges per les sales de l’exposició permanent de disseny de producte del Museu, una de les coses que més sorprèn es trobar-hi exposats objectes de la nostra quotidianitat com ara una picadora, una espremedora, una rentadora, plats o el timbre de la bicicleta. Objectes que conviuen amb nosaltres a casa, a l’escola, als restaurants, a l’espai públic, a la biblioteca… Enguany els protagonistes de la proposta de creació d’aquesta setmana del Xup-Xup seran justament aquests objectes que cobraran vida gràcies a la peça performativa que muntarem entre tots.

Objectius: conèixer la mostra permanent de producte del museu, experimentar el llenguatge performatiu, formar part d’un procés de creació col·lectiu.

Azuzena Moya és periodista, graduada en Humanitats i màster en Estudis Teatrals. Les línies de recerca artística que l’acompanyen giren entorn la veu i la literatura oral en relació al moviment; l’audiovisual i les noves dramatúrgies digitals i els discursos d'ecofeminisme, cos, natura i comunitat.

El Xup-Xup d’Estiu és una coproducció de Tantàgora i el Museu del Disseny de Barcelona.

Lloc: 

Museu del Disseny de Barcelona.
Horari: de 9 a 14 h.

Preus: 

95 € la setmana (pots triar-ne una o les dues)
INSCRIPCIONS: a partir del 23 d’abril.
Les inscripcions es tramitaran per ordre d’arribada.

Sol·licitud de beques: Tingueu en compte que enguany l’Ajuntament ha canviat el procés de sol·licitud d’ajuts econòmics per als casals d’estiu. Per poder sol·licitar l’ajut, en el moment d’inscriure-us en aquesta activitat haureu de marcar la casella “vull sol·licitar una beca”. A partir de dilluns 25 d’abril ens posarem en contacte amb vosaltres per telèfon i us demanarem el codi IDALU del vostre fill/a (trobareu aquest codi a la matrícula de l’escola o al full de notes escolar; en cas de dubte, podeu consultar-ho a l’escola) i us informarem dels passos a seguir per acabar de processar la sol·licitud de la beca.

Ajuntament de Barcelona