Barcelona Cultura

Festa Major del Blanc

Festivals
-

El Museu del Disseny acull, per primera vegada, el Blanc Festival, tres dies amb conferències, masterclasses i activitats entorn del disseny i la creativitat professional, amb el focus posat en el talent emergent i el reconeixement als grans mestres i pioners del disseny del nostre país.

El Blanc, que celebra enguany la seva onzena edició, presenta el nou espai Brut, on el visitant podrà veure dissenyadors treballant en directe, una mostra dels processos creatius dels artistes locals i una programació continuada de tallers interactius per potenciar la creativitat i mostrar les eines més innovadores del sector del disseny.

Conferències

L’essència del festival és el programa de conferències de contingut creatiu, sovint interrompudes per sorpreses inesperades que sorgeixen de la mà dels directors del festival, Raúl Ramos i David D’Eboli: des de pluja de coixins per promoure una guerra entre el públic o un concurs al més pur estil televisiu fins al sorteig boig on el públic pot guanyar premis inesperats. Les conferències també es veuen intercalades per xerrades de variétés de contiguts variats per oxigenar el públic. Entre les 30 conferències programades aquesta edició destaquen les de Neville Brody, reconegut dissenyador especialitzat en disseny digital i tipografia; Ian Anderson, fundador d'un dels estudis de disseny més reeixits del Regne Unit; Annie Atkins, especialista en disseny gràfic per a la indústria del cinema; Oscar Mariné, dissenyador, il·lustrador i artista reconegut internacionalment; Malika Favre, il·lustradora independent i artista; i SNASK, l'agència creativa sueca que pertany a la llista dels "top 50 desired workplaces for creatives".

Com cada any, trepitjarà els escenaris la figura del Mestre, un referent de la història de l’art viva a Catalunya. Enguany el protagonista serà Jordi Pericot, dissenyador, artista plàstic, teòric i pedagog del disseny. Les seves aportacions a la investigació i divulgació dels nous llenguatges plàstics han suposat un replantejament de la concepción de l’art.

Masterclasses

El Blanc ofereix un programa de masterclasses per aquells assistents que vulguin aprofundir en la disciplina de la mà dels referents: Enric Aguilera, dissenyador guardonat amb el Laus d’Honor el 2017, tractarà  tots els aspectes referents al procés i estratègia en disseny de packaging; Jorge Rodriguez Nieto, soci director de DesignThinkers Group Espanya; Dolors Soriano, eminència en disseny i educació; i Sandra Garcia Tamayo, que porta més de 12 anys explicant històries rellevants a través del disseny.

Hi haurà servei de traducció simultània castellà-anglès i anglès-castellà per a les conferències del 4 i 5 d'octubre.

PROGRAMA

Data: 

3, 4 i 5 d'octubre de 2019

Lloc: 

Museu del Disseny de Barcelona

Preus: 

A partir de 15 €.
Comprar entrada

Ajuntament de Barcelona