Barcelona Cultura

La Nit dels Museus 2019 al Museu del Disseny

Altres
-

La nit del 18 de maig tindrà lloc la 12 edició de la Nit dels Museus a Barcelona. Enguany coincideix amb el Dia Internacional dels Museus, una diada en la qual els museus són els veritables protagonistes, obrint les seves portes per sensibilitzar als seus visitants de la seva importància en el desenvolupament de la societat. Enguany, el tema triat per l'ICOM, el Consell Internacional dels Museus, per a celebrar aquesta festa és Els museus com a eixos culturals: El futur de la tradició.

Al Museu del Disseny, podreu visitar de manera gratuïta les nostres exposicions permanents entre les10 i les 1 hores de la matinada:

Del món al museu. Disseny de producte, patrimoni cultural
Un recorregut monogràfic, amb un total de 240 peces de disseny de producte nacional.
Planta 1

Extraordinàries! Col·leccions d’arts decoratives i arts d’autor (segles III-XX)
Més de mil peces que componen la història de les arts decoratives del nostre país, tot mostrant les col·leccions de ceràmica, mobiliari, vidre, teixits i rellotges, entre altres objectes, fins a arribar a les col·leccions d’art d’autor del segle XX.
Planta 2

El cos vestit. Siluetes i moda (1550-2015)
Reuneix 170 peces d’indumentària i moda des del segle XVI fins avui dia.
Planta 3

Dissenyes o treballes? La nova comunicació visual. 1980-2003
Un recull dels treballs gràfics d'una època d'extraordinària vitalitat, descrita com «el boom del disseny en la que es van consolidar els nostres dissenyadors gràfics i els seus desafiaments.
Planta 4

A més, podreu visitar l'exposició temporal El millor disseny de l'any,  la mostra imprescindible per veure i entendre què està passant al món del disseny avui en totes les seves expressions. Recull les obres finalistes i guanyadores dels premis que atorguen les associacions del FAD, els més longeus i reconeguts en les respectives disciplines del disseny, com els ADG Laus de Disseny Gràfic i Comunicació Visual i els Premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme.
Planta B

Com en edicions anteriors, a la terrassa de la cafeteria-restaurant Sauleda podreu gaudir de la música en viu de la Raquel Xiberta i el Pep Romaguera.

Les xarxes socials també seran protagonistes en aquesta edició amb el concurs fotogràfic de la Nit dels Museus. Entre aquelles fotos etiquetades a Instagram amb #bcnésmuseu, es podran guanyar premis de Barcelona Cultura.

Data: 

Dissabte 18 de maig de 19 h.

Lloc: 

Museu del Disseny de Barcelona

Ajuntament de Barcelona