Barcelona Cultura

Maneras de vivir lo femenino en la España moderna

Conferències, xerrades
-

De maneres de viure la vida, n'hi ha moltes i han anat canviant al llarg del temps, en els diversos llocs, d'acord amb les condicions econòmiques, socials, culturals, religioses, artístiques. Un factor essencial en les formes de vida són les coincidències i diferències entre homes i dones, en el públic i en el privat, a la feina i en el lleure.

En l'època moderna el masculí dominava l'espai públic, però les dones tenien també les seves pròpies funcions, algunes en l'ombra, que cal descobrir i reivindicar. No obstant això, era en l'àmbit domèstic on podem trobar sobretot a les dones, cura de la casa i de la família, treballant, però també gaudint de moments d'intimitat i sociabilitat. Aquest col·loqui tracta de mostrar maneres de viure de l'Espanya moderna, en clau femenina, des de múltiples i diverses perspectives.

El dijous 6 d'octubre Pilar Vélez, directora del Museu del Disseny, i els conservadors del Museu Teresa Bastardes, Josep Capsir i Sílvia Ventosa, oferiran als participants de les jornades una visita comentada les exposicions permanents del Museu.

Organitza: Associació per a l'Estudi del Moble i la Universitat de Barcelona

Inscripcions: Associació per a l'Estudi del Moble. T. 932566785 (de 9 a14h), E. info@estudimoble.com

Data: 

5,6 i 7 d'octubre de 2016

Lloc: 

Facultat de Geografia i Història i Museu del Disseny de Barcelona

Preus: 

30 €. Socis de l'AEM i alumnes de l'UB gratuït

Ajuntament de Barcelona