Barcelona Cultura

Marqueteries a la conca del Mediterrani

Conferències, xerrades

La laboriosa tècnica de la marqueteria practicada pels tallers orientals es va difondre pels territoris cristians durant l'època medieval i moderna, i va donar lloc a mobles interessants dels que no sempre és fàcil identificar-ne el centre de producció. D'altra banda, la fascinació per les marqueteries islàmiques i mudèjars es va recuperar amb intensitat de la mà dels col·leccionistes de finals del segle XIX i principis del XX, fet que va portar a la restauració de molts mobles, així com a la realització de còpies de gran qualitat tècnica.

Aquest seminari organitzat per l'Associació per a l'Estudi del Moble té com a objectiu avançar en el coneixement de la producció d'obres amb marqueteria, consensuar la terminologia, posar en comú la informació disponible, així com analitzar in situ importants obres treballades amb marqueteria de la col·lecció de Nuria Pla i del Museu del Disseny de Barcelona.

El seminari tindrà lloc al dijous 5 de maig a la Fundació Privada Ramón Pla Armengol, i el 6 de maig al Museu del Disseny de Barcelona.

En el marc del seminari, el dia 6 de maig, a les 18.30h, es presentarà també el llibre "La recuperació d' interiors històrics" a càrrec de Pilar Vélez, directora del Museu del Disseny i de Mónica Piera, presidenta de l'AEM. El volum recull les últimes tendències i criteris en la conservació i restauració dels interiors històrics.  

CONSULTA EL PROGRAMA COMPLET

Informació i inscripcions:
Associació per a l'Estudi del Moble
info@estudidelmoble.com / 93 256 67 85
Horari de secretaria: de 9 a 14 hores

Lloc: 

Museu del Disseny de Barcelona

Preus: 

150€ (Preu soci Associació per a l'Estudi del Moble: 70€; Estudiants: 40 €)

Ajuntament de Barcelona