Barcelona Cultura

Mediateca del museu. Greatest Hits!

Audios
-

Cada setmana posem a la vostra disposició una selecció dels enregistraments de la nostra mediateca que han estat més visualitzats a través dels nostres suports digitals. Són els Greatest Hits del Museu!

En la nostra selecció trobareu conferències de temàtiques molt diferents –comunicació, arquitectura sostenible, food design…–, i comissaris que ens expliquen algunes de les exposicions que ha organitzat o en què ha col·laborat el Museu.

SETMANA 16-22 ABRIL

Fernando Broncano. Cossos independents en espais de dependència

El catedràtic de Filosofia de la Ciència i doctor en Filosofia, Fernando Broncano, reflexiona sobre la questió: es poden crear espais d'autonomia que no siguin resultats de concepcions individualistes, desarrelades i associals? 

Data: 22.11.18 dins de les 3r Jornades "Disseny per viure. Diversitat funcional, pròtesis i cíborgs".
Idioma: Castellà

Daniel Grinbank, Exposició David Bowie is

Daniel Grinbank, promotor musical i director de DG Entertainment, va ser el primer a portar a Bowie a Llatinoamèrica. En aquesta entrevista Grinbank parla sobre el talent d'aquesta gran estrella del pop i del rock i sobre aquelles cançons i àlbums que més li van impactar.

Entrevista feta per UPF, Barcelona School of Manegement

Data exposició: 25.05.17 – 1.10.17

Idioma: castellà

CONFERÈNCIES

Elsa Yranzo, L'experiència gastronòmica: la comunicació a través del menjar

La food designer Elsa Yranzo va parlar de com generar vincles entre gastronomia, disseny i art a través d’experiències gastronòmiques i com pot ajudar a comunicar idees i conceptes, com ara el feminisme i el malbaratament alimentari. “Els aliments tenen textures, olors, formes, un context social que m’ajuda a explicar històries”, va dir. “Menjar ha passat de ser una necessitat a una tendència, un art i una manera d’expressar-se”, va concloure.

Data: 11.04.2019, dins de la IV Jornada de Creativitat i Tendències
Idioma: castellà

Gilles Lipovetsky, Capitalisme artístic i el consum de l'experiència

El filòsof i sociòleg Gilles Lipovetsky va explicar el concepte «capitalisme artista» que defineix com “la incorporació sistemàtica del paradigma estètic en tots els sectors que tenen a veure amb el consum”. Per a ell, la societat està avançant cap a un consum guiat i induït per l’emoció i l’experimentació. “Assistim a una bulímia creixent del consum cultural, una lògica manada per una cerca de sensacions”, va reconèixer.

Data: 11.04.2019, dins de la IV Jornada de Creativitat i TendènciesDurada: 2h
Idioma: castellà

Lluís Bassat, masterclass Les marques i la seva comunicació

Bassat explica la importància de les marques en el món d’avui i els diferents camins creatius per a comunicar-les, així com els seus productes.

Data: 22.03.2019, amb motiu de l’exposició "El boom de la publicitat. Reclams de llauna, cartró i rajola. 1890-1950".
Durada: 2h
Idioma: castellà

Rosan Bosch, conferència El disseny com a eina per al canvi i el desenvolupament

La dissenyadora holandesa ens presenta nombrosos exemples de projectes del seu estudi, exposant la seva visió del que han de ser els espais educatius: oberts, alegres, emocionants, que convidin a jugar i aprendre. "Una de les premisses és convertir les escoles en espais dels quals els alumnes no vulguin marxar", va afirmar. 

Data: 27.10.2017, durant la jornada Disseny per viure

Durada: 1h 24’
Idioma: castellà

EXPOSICIONS EXPLICADES

Exposició Helvètica

Laura Meseguer, ens explica l'exposició «Helvetica. Una nova tipografia?», de la que va ser comissària i que es va poder veure al DHUB del carrer Montcada (equipament previ al Museu del Disseny)  Data exposició: 02.12.2009 – 07.02.2010

Lloc: DHUB (Palau dels Marquesos de Llió. Carrer Montcada 12)
Idioma: català

Exposició Efecte souvenir. Fetitxes de viatge, més enllà dels tòpics

Un recorregut per l'exposició "Efecte souvenir. Fetitxes de viatge, més enllà dels tòpics" de la mà del seu comissari Oscar Guayabero.

Data exposició: 16/07 - 13/12/2009Lloc: DHUB (Palau dels Marquesos de Llió. Carrer Montcada 12)Idioma: castellàAdolf Loos. Espais privatsUn recorregut per l'exposició de la mà de la seva comissària, i una breu explicació dels conceptes d'Adolf Loos.Pilar Parcerisas, comissària de l'exposició

El concepte d’”interior”, d’Adolf Loos
Tradició i modernitat, per Adolf Loos

Data exposició: 14.12.17 – 25.02.18

Idioma: català

Tocadors. Col·lecció del Museu de les Arts Decoratives

Recorregut per la galeria d'estudi del Disseny Hub Barcelona de la mà de la comissària Mónica Piera.

Data exposició: 30.07 – 01.11.2009

Lloc: DHUB (Palau dels Marquesos de Llió. Carrer Montcada 12)
Idioma: català

Ajuntament de Barcelona