Barcelona Cultura

Munta i desmunta mobles d'avui com feien segles abans

Altres
-

A dins de l'exposició Toquem fusta! Disseny, fusta i sostenibilitat podreu gaudir de l'activitat Munta i desmunta mobles d’avui com feien segles abans, on us presentem tres redissenys de mobles històrics perquè pugueu tocar-los i entendre la seva construcció. Es tracta d’un taller-exposició de peces de fusta realitzades per experts en disseny i construcció de mobles.

Els mobles redissenyats són versions actualitzades de tipologies que es van utilitzar durant llargs períodes de temps perquè estaven ben pensades i els dissenys donaven resposta a les necessitats de l’època. En concret:

  • La caixa de plafons: la caixa és el contenidor d’ús més extens en el temps i espai. Ha servit a cultures diverses, perquè la forma és ideal per a la mudança. Dels possibles mètodes per construir una caixa excel·leix el de plafons, sistema infinit i que respon adequadament a les fluctuacions de temperatura i humitat.
  • La cadira d’estrado: és un seient baix d’ús femení, que es feia servir als estrados de les cases benestants espanyoles i territoris d’influència, durant els segles XVI i XVII. D’influx islàmic, en l’estrado, les dones seien sobre catifes, coixins i cadires baixes, aquestes especialment a Catalunya.
  • El bufetillo: és la versió petita i baixa del bufet -taula- que s’utilitzava en els estrados femenins espanyols durant l’edat moderna. L’alçada és reduïda per utilitzar-la assegut des de cadira baixa o des del terra. Els tirants situats sota el tauler traven les potes que, en ocasions, es poden plegar a partir de frontisses, igual que les taules de càmping actuals.

El taller, ideat per l'Associació per a l'Estudi del Moble amb la col·laboració del Museu del Disseny i Gabarró, forma part de l’exposició temporal Toquem fusta! Disseny, fusta i sostenibilitat del Museu del Disseny de Barcelona i es pot fer amb l'entrada a l'exposició.

Preus: 

Activitat gratuïta dins de l'exposició

Ajuntament de Barcelona