Barcelona Cultura

Murose Kazumi i l'art del Maki-e

Conferències, xerrades
Amb el suport de: 

 

Projecció del documental: "Murose Kazumi i l'art del Maki-e"

Com treballa un artista de laca japonesa urushi? Quin procés creatiu segueix una peça des de la seva concepció fins als darrers tocs finals? Quina importància té l’urushi dins les cultures japonesa i europea?

Kazumi Murose és un dels lacadors actuals de més renom al Japó i ha estat reconegut com a Tresor Nacional Vivent pel Govern Japonès com a portador de coneixements i tècniques ancestrals. Especialitzat en l’art del maki-e (decoració de la laca urushi mitjançant pols d’or), ha rebut també nombroses condecoracions, com el Premi Ataka (1973), el Premi de l’Associació d’Artesans del Japó (1978) o el Premi Japan Arts Foundation (2007).

El documental  "Murose Kazumi i l'art del Maki-e" acompanya al mestre en el seu dia a dia i captura el minuciós procés de creació d’una peça, així com les activitats de conservació i difusió que realitza en paral·lel a la seva producció artística tant dins com fora del Japó. La filosofia i la tècnica de l’art milenari del maki-e ens són explicades de primera mà per un dels seus majors exponents en l’actualitat en una rara oportunitat d’entrar directament al taller de l’artista i conversar-hi de tu a tu.

El mestre Murose estarà present durant la projecció per oferir explicacions complementàries i atendre preguntes al final.

Data: 

Dijous 21 de juny, 16.30 h

Lloc: 

Museu del Disseny

Preus: 

Entrada gratuïta. Aforament limitat.

Ajuntament de Barcelona